11/2/09

TRIFLE A LA TARONJA















Aquest postre es del curs de cuina de Nadal que vaig fer al Rubiralta, amb la Mª Ângels Pallàs com a professora.
Ens va explicar que era un postre típic anglés i que es serveix en un recipient transparent i alt, tipo copa grossa.


INGREDIENTS

14 melindros dobles de qualitat
2 taronges a grills sense pell
200 c.c. de Grand Marnier ( Cointreau o Baileys)
1/2 l. de crema de llet
el suc i la ralladura de dues llimones
el suc i la ratlladura de sues taronges
75 grs. de sucre







Posar els melindros al fons d'un recipient de vidre i al damunt els grills de taronja tallats a trossos i regar amb una mica del lícor. Anar fent capes. No atapair gaire perquè la nata ha de poder regalimar pels costats.

Muntar la nata i incorporar-hi el sucre, els sucs de taronja i llimona i les ratlladures. Remenar fins obtenir una crema homogènia.

Abocar la nata dins el recipient i reservar al menys sis hores abans de servir.

Decorar el damunt amb pell de taronja, virutes de xocolata, fulles de menta o groselles. Es serveix a cullerades.

Si no es vol posar licor es pot fer amb almivar.

Si teniu por que us quedi molt àcid, es pot fer amb menys llimona.

Jo el vaig fer seguint la recepta i amb menys sucre i tothom el va trobar molt bo.

Que vagi de gust!!!!!!!

14 comentaris:

Gemma ha dit...

Mmmm.... deliciós i força senzill de fer! I amb el Grand Marnier deu quedar ben alegre :)
Els melindros són els tous, oi?

Maria ha dit...

Xaro, que fàcil, bo i vistòs. Els postres aixì m'agraden força..
Petons.

CocinArte ha dit...

Ohhh que bó!!! I es veu sencill, encara que per mi no ho seria tant ja que tinc que fer-me els melindros...jeje

Un petó

josep ha dit...

Xaro,
Una de les poques coses bones, pel meu gust, que te la gastronomía anglesa, són alguns pastissos. Tot i que en general no son massa lleugers, aquest amb el gustet de taronges i llimona pinta força bé i si fem cas a la foto, ha de ser boníssim.
Una abraçada

RUBEN ha dit...

Ai Xaro! que bo! quina bona pinta!! M'haig de fer amb un grand marnier, veig que el porten moltes receptes... Felicitats!

El cullerot Festuc ha dit...

Que bo!!! melindres, taronja i Cointreau....segur que tots vau acabar ben contents!!! jejeje!!!
Petunets,
Eva.

La cuina vermella ha dit...

Xarito linda!! m'encanten les postres servides en gots o copes, i amb el licor, els cítrics, melindros.... mmmm, tinc la boca que se'm fa aigua!!! petons guapíssima!!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

I tant que anirà de gust, amb lo bo que ha d'estar. Salut!!!!

tartasacher ha dit...

Hola Xaro:
Qué buena y bonita la presentación de esta receta. Un beso enorme y muchas gracias

Francesc ha dit...

Fa un aspecte deliciós. Això de posar menjars i postres en recipients de vidre està molt de moda, veritat? Salutacions

La cuina vermella ha dit...

Xaro i Laia, hem fet un video a veure si trobeu algú que coneixeu...

Anna ha dit...

mmmm Xaro, ha de ser boníssim, ben dolcet. Em recorda a un tiramisú de taronja que vaig fer fa uns mesos. Felicitats!...me l'apunto!

Dolorss ha dit...

Ohh, mira que em ve al punt, tinc uns melindros que m'els tindré de menjar jo per força, je, je,.. pero faré aquesta recepta que sembla deliciosa.
Gràcies.

xaro ha dit...

Gemma, jo vaig fer servir melindros de La Vienesa que son dels tous.

Maria, si que es fàcil de fer.

Núria, ja hi tens molta pràctica en fer melindros, no??

Josep tens raò, a mi tampoc m'agrada quasi res de la cuina anglesa...

Ruben, es veritat que molts pastissos emborratxats amb Grand Marnier queden més bons

Eva, amb la taronja i la llimona no es nota gaire l'alcohol

Vermells, no deixeu que la boca s'inundi d'aigua i feu-lo, i ja em direu el que

Olles, gràcies i salut per tu quan el provis

Gracias a ti Tartasacher por tu visita.

Francesc, si ara esta de moda fer presentacions en copes o vasets.

Anna jo tb vaig pensar en el teu Tiramisú quan vaig veure la recepta.

Dolors, doncs es una bona manera d'aprofitar-los

Ptnts a tots