23/2/09

CARXOFES A LA ROMANA

Des de ja fa uns quants anys cada desembre el Carles se'n va amb els "seus nens" (alumnes de la seva escola de 2on de Batxillerat) a gaudir de la meravellosa cultura italiana a Roma, Florència i Pisa i cada any torna entusiasmat del viatge en general però sobretot de les carxofes a la romana.
Finalment aquest curs, després d'haver repetit l'experiència, es va decidir a provar de fer-les a casa i li van quedar molt bones.




INGREDIENTS:

Carxofes
Oli abundant
Sal gruixuda






Es tracta d'agafar les carxofes i pelar-les un mínim - com per fer-les a la brasa - seguidament submergir-les en oli abundant (ell ho va fer a la fregidora) a temperatura moderada per tal que es facin lentament. Deixar-les enrossir i treure-les quan el cor sigui ben tendre.
Escórrer l'oli sobre un paper absorbent, espolvorejar amb sal gruixuda i gaudir-ne des de la primera fins l'última fulla.
Espero que us agradin.

3 comentaris:

Josepb. ha dit...

La carxofa, ara és "el patum" i naturalment es quànt la trobem més bona.
Amb quina senzillesa d'ingredients, podem gaudir d'una verdura tot disfrutant-la d'aquesta manera que ho expliques. Que vaigui de gust Laia¡ Josepb -menja de bacallà-

La cuina vermella ha dit...

Quan ja no estigui a règim les faré. Ara només puc menjar-me aquesta delícia al forn. petons.

CocinArte ha dit...

Ohhh...han d'estar boníssimes!!