19/2/09

COULANT DE GORGONZOLA I PERES

Fa molt de temps que no sé a quin Dominical vaig llegir una recepta d’un coulant de formatge Idizabal que amb el que m’agraden a mi els formatges, vaig pensar que segur que el feria......la revista va desaparèixer però de tant en tant em venia a la memòria aquella foto del formatge fos.
Un dia vaig decidir posar-hi remei, però com sempre passa en aquest casos no tenia Idizábal , però sí que tenia Gorgonzola. Buscant per blogs de cuina vaig trobar aquesta recepta en el blog d’una francesa que es diu Eryn i fa unes coses increibles.

Jo la vaig variar una mica però van quedar boníssims

>

INGREDIENTS

2 ous
90 grs. de farina
1 pera grossa
50 grs. de gorgonzola
50 grs. de nous
Melmelada de tomàquet





Pelar i treure el cor a la pera i passar-la pel pimer fins que quedi com un puré.
Batre els ous amb el puré, afegir-hi les nous picades i la farina i remenar fins que quedi una pasta fina.
Omplir fins a la meitat uns motllos tipo flan o muffins, posar-hi un tros de gorgonzola i acabar d''omplir.
Posar al forn a 200º uns 7-8 minuts.
Quan es treuen del forn posar-hi la melmelada per sobre.

Que vagi de gust!!!!

18 comentaris:

Mercè ha dit...

Xaro, aquest coulant pels amants dels formatges blaus ha de ser una delícia! A mi, el gorgonzola m'agrada, però en petites quantitats. ;) El blog de l'Eryn jo també el segueixo perquè està molt bé! :) Petons!

Mar Calpena ha dit...

Ara mateix m'estic tornat Homer Simpson per dir mmm... coulant!

Sara Maria ha dit...

A la llista de pendents!! Sens dubte!!

Gemma ha dit...

Xaro, aquest cop t'has superat! Quina passada aquest coulant... pera, gorogonzola, nous i melmelada de tomàquet, ja m'estic imaginant el resultat :)
Jo també el poso directament a la llista de pendents, tinc dinar familiar per Sant Josep, m'acabes de donar una idea.... ;)

La cuina vermella ha dit...

Xaro, aquest postres és al·lucinant a més no poder, no se m'hagués ocorregut mai, com ho diria sense que ningú s'ofengui... ÉS COMPLETAMENT ORGÀSMIC!!!

Glòria ha dit...

La combinació de formatge i pera la vaig provar en una tarta a les classes de cuina del Casal on vaig de tant en tant, i és deliciosa!. I aquests coulants, senzillament elegants. Però són unes postres o un entrant?.

Francesc ha dit...

Aquest coulant que has fet ha d'estar boníssim. Recepta apuntada! MMMM!!!

Massitet ha dit...

Ale! Ja en som vuit amb el coulant a la llista de pendents! jajaja
Té una pinta impressionant i jo en se d'una que ja esta salivant només de contemplar la possibilitat que un dia el cuinem.

En una estoneta a Girona, Xaro!

Besets!

Maria ha dit...

Quina cosa més bona ha de ser... La combinació la trobo perfecta i un motllo com aquest és la proporció ideal.
El passo al meu fitxer per un dia especial..

manel ha dit...

xaro, això ha de ser però que molt bo! i tant serveix com a postres com a entrant, un gran plat, sens dubte :D

Dolorss ha dit...

Quina passada!!! ha de estar bonissim.
Y sembla una cosa normaleta i quan talles: sorpresa!!

moltbo, molt bo

Josepb. ha dit...

Tot un "carnaval" de sabors i colors¡, i per acabar i començar-lo a tallar... sorpresa¡ Josepb -menja de bacallà-

Josepb. ha dit...

Tot un "carnaval" de sabors i colors¡, i per acabar i començar-lo a tallar... sorpresa¡ Josepb -menja de bacallà-

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Com ha d'estar aquest coulant. Rebó, segur. Amb la melmelada de tomàquet el toc ha de ser espectacular. Salut!!!!!

Maria Jose ha dit...

Ostres això deu ser una delícia!!!! et copio la recepta i penso fer-la segur...ains una altra cap a pendents jajajaja

xaro ha dit...

Mercè, jo el primer que vaig llegir era en formatge Idizábal, igual t'agrada mes....

Ei Homer com va anar Diumenge????

Sara Maria, aquestes pendents sempre creixent, eh??

Gemma, ja em diràs com ha anat.

Txell, wapa ja som tots grandets!!

Glòria jo el vaig servir d'entrant, però sense el tomàquet pot servir de postre.

Francesc, apunta...apunta..

Massitet, ja li estas fent a Kisumenja!!

Maria, la mida esta bé però porta un munt de calories!!!

Manel, com he dit a la Glòria jo el vaig servir d'entrant, però tb es deu poder servir de postres.

Dolors, doncs sí sorpresa inclosa..

Josepb, colors, sabors..a la cuina hi entra tot!!

Olles, la melmelada a més de aportar color li dona un toc fantàstic!!

Mª Jose com pujan els pendents, eh??

Anna ha dit...

Hola Xaro, un plat super original. Sempre pensem en el coulant com a postre, i aquesta combinaciño s'hi diu perfectament. Espectacular el blog que recomanes. Petons!!

enric ha dit...

Òndia, Xaro!: Aquest matí m'he apuntat el rap al pesto amb cruixent de parmesà, de la Glòria d'El Cafè de Nit, i ara m'apunto aquest coulant per fer de postres, ja que a l'Anna Maria el gorgonzola és el formatge que més li agrada. Formatgera com és, diumenge tindrà un àpat al seu gust.