12/10/08

Rap al perfum d'alfàbrega amb cruixent de parmesà


Ingredients:
1 cua de rap sense l'espina central, és a dir 2 lloms.
100 gr. de parmesà ratllat
Mantega
Oli
Pesto:
100 cc. d'oli
50 gr. parmesà ratllat
50 gr. pinyons
1 gra d'all
1 manat d'alfàbrega
Encara que el nom de la recepta és molt elaborat, és un plat molt senzill i que sempre m'ha donat molt bon resultat.
Per a fer el pesto només cal posar tots els ingredients al pot de la batedora i triturar-ho amb el minipimer. Ha de quedar bastant espés, però si es vol més líquid només cal afegir-hi més oli.
Poseu mantega (jo poso mantega i oli) en una paella i coure els lloms de rap, mirant que quedin una mica torradets per fora. Reservar.
Posar el formatge ratllat formant rodones en el silpat i posar-ho al forn fins que quedin daurats. (Cal vigilar perquè es fan ràpid i es poden cremar).
Per servir tallar els lloms en talls gruixuts i napar amb la salsa pesto i els cruixents entremig. Posar la resta de la salsa en una salsera per que cada comensal es serveixi al seu gust.
Variacions:
Acompanyar amb daus de tomaquet escaldat per donar una mica més de color al plat.
Acompanyar amb patates a rodanxes cuites al forn.

9 comentaris:

Glòria ha dit...

Laia,

Que bé que afegeixis receptes al blog, aíxí encara en tindrem més per triar!.

Aquest plat és molt atractiu. La combinació amb la salsa pesto ha d'estar molt bé. Per fer el cruixent de parmesà, com utilitzes el forn?.

Fins aviat

Gemma ha dit...

Caram, combinar rap amb pesto i parmesà no ho he provat mai... però ha de quedar bo de veritat, ja ho crec!

Laia ha dit...

Gràcies pels comentaris! Per fer el cruixent faig servir el gratinador bastant fort, però ho has d'estar vigilant perquè es crema ràpid. Al posar el formatge en el silpat també s'ha de tenir en compte que s'expandirà, i per tant s'ha de deixar espai entre les rodones.

La cuina vermella ha dit...

Quin plat més orginal i elegant, segur que cau per un sopar d'amics.
petons.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Quina sofisticació. M'ha agradat força, però com que el rap el trobo una mica, xof, no ho se, una mica sense res, a mi m'agraden més els peixos més forts, ho tastaré amb bacallà que m'agrada més.
Salut!!!!!!!!!!!!!!

RUBEN ha dit...

Quina pinta!!! A més la combinació del peix amb el parmesà i el pesto deu ser boníssima!
Afegeixo aquesta recepta a la meva llista!

enric ha dit...

A mi el peix m'agrada cuinat de forma molt "austera", la veritat :), pero a l'Anna Maria seguríssim que aquesta combinació li agradarà!

CocinArte ha dit...

Oh,...amb lo que m'agrada el rap i amb aquests ingredients, deu estar insuperable!! Aquesta me l'apunto...

Núria

Cullereta ha dit...

Un plat magnífic, m'ha agradat tant que em premetreu incloure'l com una recomanció al meu blog. Us segeixo habitualment felicitats.