26/10/08

Pollastre amb mandarines

Després de l'intens dia d'ahir, avui convenia la tranquilitat de la meva cuina per poder relaxar-me i gaudir d'un diumenge clàssic. He optat per un plat que feia molt temps que no cuinava aprofitant les primeres mandarines de la temporada.
Ingredients:

1 pollastre tallat a vuitens

3 pastanagues

1 ceba mitjana

1/2 vas de xerès sec

1 pastilla de brou dissolta en un vas d'aigua

4 mandarines

2 preses de xocolata ratllada

Salpebreu el pollastre i daureu-lo a la cassola amb una mica d'oli. Quan ja sigui ros, afegir les pastanagues i la ceba tallades a trossos mitjans. Deixar sofregir una mica i abocar-hi el xerès i el brou ,dues mandarines a grills i les dues preses de xocolata ratllada.

Deixar coure a foc lent entre 35 i 45 minuts. Passat aquest temps reservar el pollastre i passar la salsa pel colador xinès. Tornar a posar la salsa i el pollastre a la cassola, posar-hi també les dues mandarines restants i deixar coure uns 10 minuts abans de servir. (L'he servit acompanyat d'un arròs pilav)

11 comentaris:

Glòria ha dit...

Laia,

M'agrada aquesta recepta, amb la combinació del pollastre i la mandarina.

El toc de xocolata és trdicional en la cuina de xup-xup i trobo que amb la mandarina hi ha d'anar molt bé!. Cap a pendents!

Fins aviat

Gemma ha dit...

Quina recepta més original... i el toc de la xocolata li ha d'anar perfecte. Jo faig un pollastre semblant amb taronja, però aquest amb mandarines i xocolata li dóna mil voltes!
Ja veig que és de les que per descansar d'un dia estressant es passa hores a la cuina... je je je...

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Molt original, si senyora.
El pato a la taronja i ara el pollastre a la mandarina.
Molt fàcil.
Salut!!!!!!!!!

El cullerot Festuc ha dit...

Laia, que original aquest pollastre amb mandarines...deu ser ben bo!!!
Petunets,
Eva.

CRIS ha dit...

Això s'ha de probar Xaro, mandarina i xocolata no podan fallar, quina alegria pel paladar.
Un petó

Josepb. ha dit...

Correcta¡ un plat -el pollastre -sempre asequible-, acompanyat de les mandarines -de temporada- amb un toc de xocolata per la gent que l'hi agrada.Bon profit¡ Josepb.

TROTAMUNDOS ha dit...

Xaro nunca tomé el pollo con mandarinas, pero lo probaré sin duda, se ve facil y debe de quedar muy jugoso, me llevo tu receta.

Besotes.

Sara ha dit...

Que bo!!

Jo faig un llom a la taronja que m'ha recordat una mica aquesta recepta...

Segur, seguríssim, que abans que s'acabi la temporada de mandarines, la probo!

Petons!!

enric ha dit...

Laia, aquest pollastre de ben segur que a casa cau aquest hivern.

Laia ha dit...

Hola,
JA sé que han passat molts dies però això de la constància encara costa una mica.
Gràcies a tots pels comentaris la veritat és que aquesta recepta fa molts anys que la tinc, treta de no sé on, i feia temps que no la tastava.
La veritat és que és senzill de fer i que la salseta queda molt bona.

Josepb. ha dit...

Goita Laia; he fet aquest pollastre i realment meravellós. L'he penjat al meu blog. Gràcies per compartir aquestes meravelloses receptes¡¡. Josepb. -menja de bacallà-