Aquest plat el vaig fer ja fa un temps i encara no havia tingut temps de publicar-lo, es molt senzill de fer i queda molt bo.
No poso quantitats, perquè no les sé exactament però no crec que uns bons cuiners com vosaltres , tingueu cap problema.
La idea la vaig treure d’en Miquel, un amic, que en un sopar ens ho va fer amb carn i servit en “pinxos” amb pebrots verds petits.
No poso quantitats, perquè no les sé exactament però no crec que uns bons cuiners com vosaltres , tingueu cap problema.
La idea la vaig treure d’en Miquel, un amic, que en un sopar ens ho va fer amb carn i servit en “pinxos” amb pebrots verds petits.
INGREDIENTS
Tonyina
Sèsam torrat
Salsa de soja
Talleu o fer-vos tallar la tonyina a daus gruixuts.
Poseu els daus de tonyina en un bol, cobriu-los amb la salsa de soja i deixeu-ho macerar un parell d’hores.
Escorreu i sequeu bé la tonyina. Arrebosseu-la amb el sèsam.
Poseu una mica d’oli al wok (o en una paella) i quan sigui ben calent fregiu els daus de tonyina (jo la faig molt poc perquè no quedi eixuta).
Traieu els daus i en el mateix oli feu reduir la salsa de soja.
Jo els vaig servir acompanyats de una bossa de “mesclum” i amanit amb la reducció de la salsa de soja.
Poseu els daus de tonyina en un bol, cobriu-los amb la salsa de soja i deixeu-ho macerar un parell d’hores.
Escorreu i sequeu bé la tonyina. Arrebosseu-la amb el sèsam.
Poseu una mica d’oli al wok (o en una paella) i quan sigui ben calent fregiu els daus de tonyina (jo la faig molt poc perquè no quedi eixuta).
Traieu els daus i en el mateix oli feu reduir la salsa de soja.
Jo els vaig servir acompanyats de una bossa de “mesclum” i amanit amb la reducció de la salsa de soja.
Que vagi de gust!!!
16 comentaris:
Dues de les coses que més ens agraden: ha d'estar genial!
Segur que ho provem.
Petó
Que bona la tonyina amb sesàm!!! M'encanta la recepta!!!
Petunets,
Eva.
No sé si amb tant de gust a sèsam m'agradarà, l'hauré de provar..jeje
Més fàcil no pot ser... i no cauen els grans de sèsam quan els passes per la planxa ?
Xaro, amb el sèsam i la salsa de soja deu ser boníssim!! I que senzill! :) Petons!
Simplement deliciós. Sovint, el més senzill és el millor!
M'agrada moltíssim la tonyina fresca i aquesta recepta ha de ser boníssima. Enhorabona. ;D
cielito lindo, com estàs? nina un plat espectacular com tu!
xaro, per què no ens regales receptes com aquesta més sovint? la tonyina macerada amb la soja queda boníssima, de fet es pot menjar tal qual. prova d'afegir al suc de la maceració una mica d'oli de girasol o de sèsam i gingebre ratllat o en pols, li dóna un toc molt especial.
un petó!
Això deu ser riquíssimmmm...m´agrada molt tant la tunyina com el sèsam així que penso fer aquesta recepta...
Molt bo ha d'estar això. Salut!!!!
Jo en faig una de molt semblant amb blat de moro (quicos) picat, i una salseta de soja i mel, i sempre funciona molt bé. El proper cop, faré la teva!
Quinta de Luculus,benvinguts a la nostra cuina, ara us faig una visita.
Gràcies Eva,a mi tb m'encanta
Núria, no t'agrada el sèsam??
Maria, quin greu que no vinguessis al Museu de la xocolata ens ho varem passar molt bé.
Mercè, es molt senzilla de fer i a més de bona es "resultona"
Gemma tens tota la raò.
Francesc, prova-la i ja em diràs el què.
Estimats vermells, ja adaptats al nou ordinadors??
Manel no dubtis que ho provarè, doncs el gingebre m'agrada molt!!
Hola Maria Jose, si t'agrada la tonyina i el sèsam segur que la trobas boníssima.
Olles i tant que esta bo!!
Mar, jo provarè la teva!!
Xaro, si m'agrada però no en excés...trobo que predomina molt. Li posso al pà, pero no m'agrada a les galetes...sóc una mica especial per al sèsam...jeje
feliciatats per aquest plat que has inventat...la tonyina fresca és boníssima, i poc feta com dius , amb el sèsam cruixent i amb la reducció de soja, amb l'acompanyament de l'enciam...simplement m'encanta. T'agafo la idea. UN petonàs!
Sencillamente delicioso!
Pensé que había que rebozarlo en huevo antes para que se adhiriera bien el sésamo, pero veo que no.
Servirá para rebozar cualquier marisco?..
La soja que usas es la de cocinar o la de aderezar?
Saludos!
Publica un comentari a l'entrada