3/11/08

CRUMBLE DE PRUNES

Del meu viatge a París vaig portar uns quants llibres de cuina, i aquest cap de setmana tant plujós i en el que tothom s’ha dedicat a fer Panellets, i com que a mi no m’agraden :( jo he fet aquest Crumble tant senzill com bo.
El crumble es una barreja entre pastís de fruita i gratinat cruixent.




INGREDIENTS:

8-10 prunes ben madures
4-5 culleres de sucre

Per la massa:
75 grs de mantega freda
175 grs de farina
50 grs de sucre
1 polsim de sal

Escalfeu al forn a 180º.
Talleu les prunes per la meitat i traieu-ne el pinyol, si son molt grosses feu-les a quarts, passeu-les pel sucre i poseu-les en una plata fonda que pugui anar al forn.
Per la massa, heu de barrejar la mantega , la farina i la sal amb els dits fins que quedi granulosa i afegir-hi el sucre.(Es pot guardar a la nevera en una bossa de plàstic)
Repartir aquesta pasta per sobre de les prunes i posar la plata al forn uns 40-50 minuts, fins que estigui torradeta per sobre.
Es serveix calenta o tèbia i es pot acompanyar amb nata líquida.
Que vagi de gust!!!



Font: "Crumbles & Clafoutis" Albums Larousse

16 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Xaro, sempre he tingut ganes de tastar el crumble i ara tu ens el presentes en safata.
Té una pinta boníssima i amb prunes, i cruixent! Ummmmmnm! una delícia gràcies!

Gemma ha dit...

Uau, aquest llibre és el millor record que et podies endur de París! El crumble m'agrada molt, però tinc pendent defer-lo a casa... I aquesta recepta amb pruna m'ha fet molt bona impressió. Cap a la llista de pendents! :)

CRIS ha dit...

Què bó Xaro, mai he probat de fer crumble de prunes però segur que està de mort,ho prefereixo als panellets, amb un de pinyons, ja en tinc prou.
Fins aviat

CocinArte ha dit...

Que bo ha d'estar...!! Xaro...la veritat es que a mi tambè m'agradat més aquest que els panellets..jeje

Núria

Anna ha dit...

En general es fan els crumbles de poma, també els he vist de tomàquet...segur que de pruna està extra!

Dolorss ha dit...

M'agrada la pruna, m'afrada el dolç, m'agarada.... tot. cap a la llista !!!!!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Tinc dues coses en comú amb tu, la primera és que la meva mare es diu Charo, i la segona és que a mi tampoc m'acaben d'agradar els panellets.
Per cert mai he tastat el crumble, però haig de reconèixer que apostaré per aquesta recepta.
Salut!!!!!!!!!

Maria ha dit...

Quin efecte que fa aquesta recepta!
Suposo que deu estar tan bona com sembla.
Pero com queda de textura? La fruita queda ben barrejada amb la pasta o queda al fons i la pasta per damunt?

tartasacher ha dit...

Hola Xaro:
Deliciosa receta este crumble de ciruelas y me alegro te hayan gustado los buñuelos. Gracias por tu cariñoso comentario. Un beso grande, grande.

Delicias ha dit...

Que bo Xaro! Com va anar el viatge a Paris? Esperem que hagis gaudit d'allò més. De moment, ens quedem amb aquesta meravella que ens has preparat.
Petons!!!

Glòria ha dit...

Espero que li treguis molt profit al llibre que vas portar de París, i que ens ho ensenyis, eh?.

Fins el dissabte!

xaro ha dit...

Parella, només teniu que dir-ho i us el faig i el porto a la clínica pq la recuperacio sigui mes ràpida!!

Gemma, aquestes carpetes de pendents cada dia fan mes bulto, oi??

Cris, jo en vaig pobar un a París i em va agradar tant que vaig comprar el llibre!!

Núria ja creia que era la unica catalana que no suporta els panellets :))

Anna, aquest de tomàquet no el coneixo jo només els he vist dolços..

Ja saps Dolorss, fàcil i ràpid de preparar.

Olles, aposta...aposta i ja em diràs!!

Maria, la fruita amb l'escalfor del forn va quedant com una compota i es va barrejant amb la pasta, però la part de sobre es molt cruixent i tot plegat es un plaer!!

Tartasacher, celebro tu visita y que te guste este crumble.No sé si entiendes el catalán pero si tienes alguna duda me lo preguntas y te traduzco encantada.

Delicias, el viatge va anar molt bé i amb ganes de tornar-hi.

Glòria ja veus que ja he començat a utilitzar-lo i poc a poc ja aniré penjant.

Ptnts a tots

CocinArte ha dit...

Xaro, de fet fins fa poc...fins i tot els detestava. Els meus pares han tingut botiga d'alimentació 33 anys..i quan arrivaba aquesta época i sobraven els panellets...el meu pare ens obligava a menjar-los perque eren molt cars i no es podien llençar...i a mi no m'agradaven gens ni als meus germans...jeje.
Però tenia ganes de provar com quedaven amb fructosa i estàn molt millor..

Núria

Mercè ha dit...

Xaro!! Felicitats per aquest crumble... ideal per animar l'esperit en un cap de setmana de pluja! Quina sort poder anar a París!! Per cert, he vist que ets de St Feliu de Guíxols! Jo sóc de Cassà!! jaja :)

tartasacher ha dit...

Gracias Xaro por tus bellos comentarios en mi blog. Me alegra te guste la tarta. Tu postre una delicia, tengo que probarlo. Mil besos.

Anna S. ha dit...

Les prunes no són pas sant de la meva devoció, però suposo que es pot fer amb qualsevol altre fruita, oi? Ja t'explicaré...