17/11/08

TARTALETA DE POMA I GORGONZOLA


Tenia a la carpeta de pendents aquestes tartaletes que va fer la Canela, i com que per la nevera tenia una pasta de full que ja anava a caducar, em vaig decidir a fer-les.
He variat una mica els ingredients perquè no tenia formatge de cabra, però si Gorgonzola i com que a la botiga del Mont Sant Benet vaig comprar una melmelada de ceba i panses vaig pensar que hi podia quedar molt bé.
El resultat va ser excel•lent i van agradar molt.



INGREDIENTS

1 paquet de pasta de full
100 grs. de formatge Gorgonzola
1 poma grossa
1 ou
llimona
melmelada de ceba i panses



Per fer las tartaletes jo vaig utilitzar motllos de quiche individuals, però es poden fer tallant la pasta a quadrats.

Escalfar el forn a 180º
Talleu la pasta de full a la mida dels motllos. Poseu paper parafinat o el mateix d’embolicar la pasta de full, al fondo dels motllos i a sobre la pasta de full , punxeu-la amb una forquilla sobre tot pel centre per evitar que s’infli.
Peleu i trèieu el cor a les pomes, tallar-les a rodanxes gruixudes i untar-les amb una mica de llimona.
Posar a sobre de la pasta de full, un tall del formatge i una rodanxa de poma a sobre. Pintar amb l’ou i posar al forn uns 25 minuts.
Al moment de treure del forn i quan encara es calent, posar la melmelada de ceba damunt de la poma.

Que vagi de gust!!!

13 comentaris:

canela ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
canela ha dit...

uisss, aquesta barreja de pomes i formatge m'encanta. T'ha quedat molt xula en la pasta fullada. Petonetssss.

Gemma ha dit...

Mmmm! Quin entrant més deliciós... i amb la melmelada de ceba i panses ha de quedar boníssim!
Aquesta visita a Sant Benet va ser molt fructífera, eh? ;)
Ens veiem dimecres al Rubiralta!

Mercè ha dit...

Una recepta ben senzilla i d'aquelles que agraden a casa... la combinació del dolç de les pomes i la ceba amb el salat del formatge genial!

Maria ha dit...

Ai Xaro, se'm fa la boca aigua, melmelada de ceba i panses i formatge.. quina bona combinació..

Francesc ha dit...

Aquest plat és molt i molt abellidor. Ara mateix me'n menjaria una dotzena! Salutacions

CRIS ha dit...

Ei, això ha d'estar de mort,sempre barrejo gorgonzola amb pra, però amb pomes i melmelada de cebes,ha de quedar per xiflarse.
Ptns

Anna ha dit...

Bona combinació, tant l'original com la que vas fer. Acompanyat d'una amanida senzilleta o sola, boníssima!

CocinArte ha dit...

boníssssima!!!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Com no ha de ser excel·lent aquest resultat. Això ha de ser boníssim. M'has donat una bona idea.
Salut!!!!

manel ha dit...

molt bona idea, la poma i el formatge combinen molt bé. veig que la visita a món sant benet va ser profitosa, jo no vaig tenir temps de comprar res, però algun dia anant a manresa m'hi passaré amb més calma.

xaro ha dit...

Canela, la teva amb formatge de cabra encara l'haig de provar, però tb te que estar boníssima.

Gemma, si que va quedar molt bo!Fins demà.

Mercè, fàcil, fàcil i resultona.

Maria, a la botiga de Sant Benet i havia unes melmelades boníssimes.

Francesc amb una dotzena quedaràs molt atapait, que omplen molt!!

Cris, prova aquesta i ja em diràs que et sembla.

Anna, com tu dius amb una bona amanida i dinar solucionat!

Núria, siiiiiiiiii!!

Olles, me n'alegro ja em dirás com anat.

Manel, doncs si, desprès de dinar varem entrar a la botiga i varem sortir força carregats perquè ens van deixar provar les melmelades i estavan boníssimes.

Ptnts

Vanesuky ha dit...

Hola, fa temps que no em passava pel teu blog i m'he estat perdent coses delicioses!
Aquestes tartaletes són un goig!
Potser te la copio!
Un petonet.