24/9/08

Pastís de porros i tomàquets

L’altre dia tenia una pasta de full (Nestle) a la nevera que o la feia servir o la llençava doncs estava a punt de caducar i es clar, vaig preferir aprofitar-la amb el que tenia per casa ....que no fos dolç. Va quedar molt lleugera i bona.


INGREDIENTS

1 Fulla de pasta de full
1 ou
4-5 porros (segons la mida)
4-5 tomàquets de pera
200 cc de nata líquida
Formatge parmesà ratllat
Sal , pebre blanc , nou moscada , oli


Enceneu el forn a 180º.
Posar la pasta de full en un motllo rodo i baixet , apretant-lo bé contra les parets. Poseu un paper de cuina a sobre i un motllo o llegums a sobre perquè no s’infli i introduir-ho al forn uns 10 minuts.
Netegeu els porros, talleu-los a rodanxes (la part blanca) i reserveu-ne un que el tallarem a lo llarg en quatre parts.
Poseu una paella el foc amb una mica d’oli i quan estigui calent afegiu-hi els porros. Netegeu bé els tomàquets ( jo no els vaig pelar però si voleu ho podeu fer), talleu-los a quarts i quant els porros estiguin una mica cuits afegiu-los a la paella un minutet.
Barregeu l’ou amb la nata, el formatge ratllat, la sal, el pebre i la nou moscada al gust.
Aboqueu la barreja de porros i tomàquets a sobre de la pasta de full, i per sobre la barreja d’ou i nata. Poseu el porro que teníem reservat per sobre per adornar.
Poseu al forn uns 10-15 minuts (depèn del tipus de forn que tinguem).
Millor si el mengem tebi!!
Que vagi de gust!

25 comentaris:

Gemma ha dit...

Un pastís pre triomfar, a casa no duraria ni 1/2 hora! Aquest tipus dequiches ens encanten i amb porros queden molt dolces, oi?

Su ha dit...

De morirrrrrrrrr
Enhorabuena

La cuina vermella ha dit...

Xaro, per haver-ho fet amb un pim pam, t'ha quedat exquisida. Ets fantàstica. Petons.

Mar Calpena ha dit...

Ostres, quina telepatia. Jo també tinc un parell de porros per casa que tinc destinats a una quiche! Estic per provar la teva recepta, però és que en tenia una altra al cap i ara ja no sé què fer...

manel ha dit...

m'encanten els pastissos de pasta de full, i aquest té una pinta excel·lent. felicitats!

Delicias ha dit...

Bona combinació la dels porros i el tomàquets, no ens poden estar de tastar aquest pastís de full, umm que bó. Tenim tanta gana que anem a mossegar la foto a veure si ens portem un trocet. un petonet

Glòria E. ha dit...

Caram! Espectacular! Els ingredients són boníssims...A veure si ho provo avui mateix!
Fins aviat,
Glòria E.

CRIS ha dit...

Em ve la gana sols de llegir la recepte,miraré si tinc algun rotllo de pasta oblidada al congelador.
Salutacions

illetapitita ha dit...

Que bona!
Tot el que porti porros m'ho menjo ambb els ulls tancats,
m'encanten!
Peto!

RUBEN ha dit...

Ep!!! D'això també se'n diu quiche no?? Formidable!!

Anna ha dit...

Trobo que el tomàquet hi queda molt bé a aquest tipus de pastissos. Molt bo!

Glòria ha dit...

Has fet molt bé d'aprofitar la pasta,eh?, que no estan els temps per llençar res!!!!. Molt bona improvització!.

Fins aviat

gemma ha dit...

Quina bona pinta té aquesta quiche! I jo que encara no he sopat!

xaro ha dit...

Gemma, es veritat els porros li donen en gustet!!!

Gracias Su, un beso

Parelleta, ja donaré records a París de part vostre!! Algún lloc en especial??

Mar, fés la teva i la penjas i així n'aprenem un altre.

Gràcies Manel, tu si que ets un artista de la pasta de full!!

Delicias val més que la feu, que amb les vostres manetes segur que us queda genial!!

Gloria E. prova, prova i ja em diràs el resultat..

Cris, segur que en trobes algun paquet i si no ja saps cap el super falta gent !!

illetapitita, benvinguda després de les vacances!!

Ruben, en realitat les quiches porten més ous i son més consistents i si la vols alleugerir aquesta es una bona opció.

Anna estic totalment d'acord amb tu.

Gloria, ja tens raó ja!!

Ptnts a tots

xaro ha dit...

Gemma, doncs agafan un tall si vols!! Ptnts

tartasacher ha dit...

Muchísimas gracias Xaro, eres un encanto y me alegra te gusten los posres y dulces que voy haciendo. Deliciosa esta tarta de puerros y tomates. Con lo que me gustan a mí este tipo de plato. Una artista como siempre. Besos mil

Ivana ha dit...

Que buena pinta!!! Se ve super rico!!

CocinArte ha dit...

Xaro, quina delícia!! Amb lo que m'agraden a mi les quiche. Jo he comprat aquesta pasta, per fer la recepta amb crema d'ametlla que va penjar la Su la setmana passada. Els meus pares quan arrivin del viatge tindrán el pastis!!

Núria

Anna ha dit...

Caram! Quina bona pinta! Aquesta quiche demana que se la mengin a crits. I la copa de mango i merenga sembla exquisida, amb xocolata o sense. Fins i tot hi quedaria bé un polsim de canyella.
Felicitats!

Francesc ha dit...

Com diria el Quesulín: "Fan tàstic!". Salutacions.

xaro ha dit...

Tartasacher, gracias a ti por tus cálidos comentarios.

Ivana, está super rico!!!

Núria, quina sort que tenen els teus pares!!!

Anna, també els he fet amb canyella i tens raó quedan molt bons.

Francesc, gràcies

Ptnts

Zaira ha dit...

Gracias Xaro por tu comentario.
Me alegro te haya gustado mi versión del pollo escabechado. Besos y gracias

CocinArte ha dit...

Xaro, al final estava tan cansada que no vaig preparar la tarta, però per sort quedaven montserratines i van agradar, molt i molt..

PEtonets
Núria

canela ha dit...

Quin aspecte més bònic aquests pastís. Tinc pasta de full a la nevera i et... copio. Petonts.

canela

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Pastís de porros, uuummmm!!!!! Que bo, aquest amb el teu permís el faré aquest cap de setmana. HA d'estar estupendo.
Salut!!!!!!!!!!!!!!!