15/9/08

Copa amb puré de mango i merengue



Una copa ràpida de fer, però que fa quedar d’allò més bé quant surt a taula desprès d’un bon menjar!!

El mango es una fruita tropical però que amb la globalització avui dia no es gaire difícil de trobar a qualsevol fruiteria bona. També es veritat que en alguns supermercats en venen uns que no tenen gust de rés ...però si està en el seu punt està boníssim.




INGREDIENTS

2 Mangos
1 beina de vainilla
2 clares d'ou
35 grs. de sucre
sal
menta







Pelar els mangos i treure tota la polpa, posar-ho en un bol.

Fer un tall al llarg a la beina de vainilla, retirar les llavors i introduir-les junt amb el mango. Triturar tot amb la batedora elèctrica, fins que quedi una crema fina.
Abocar la crema de mango en copes i posar-les al frigorífic.
Batre les clares a punt de neu amb una punta de sal i afegir a poc a poc el sucre.
Posar un fons d'aigua en un cassó ample i feu bullir l’aigua. Posar delicadament cullerades de merenga en l'aigua, i coure mig minut per cada costat.
Treure les merengues amb una escumadora i posar-los en un paper de cuina perquè deixin anar una mica l'aigua.
Posar les merengues a sobre de la crema de mango i decorar amb unes fulles de menta.

També les vaig provar posant xocolata en pols per sobre dels merengues i també van quedar bones.

Que vagi de gust!!!!

15 comentaris:

Gemma ha dit...

Tens raó, és ràpida però molt vistosa! És de les postres que m'agraden a mi: de fruita, fresquetes, lleugeres i dolces al punt. Boníssimes!
Saps que l'altre dia encara vaig trobar una amiga que no havia tastat mai el mango? Increïble, oi?

La cuina vermella ha dit...

Ei, Xaro!!! com m'ha agradat aquesta copa i la manera de fer els merengues com si fossin ous passats per aigua (no ho havia sentit a dir mai). En fi, si no ens escribim més que et vagi bé per París.

Francesc ha dit...

T'han quedat unes postres espectaculars. Per cert, on es poden aconseguir beines de vainilla? És que per ací l'únic que trobe és sucre vainillat i, clar, no és el mateix. Salutacions

Delicias ha dit...

Molt bona!!! La veritat una combinació espectacular, ens agrada molt la fruita, i el mango encara més. Tot i que engreixa molt, jejeje. Llàstima que a casa no agradi tant, però ho aconseguirem.
Un petonàs!!!

Anna ha dit...

Xaro! Genial aquesta recepta! El mango ben fresquet i llavors acompanyar-ho amb el merengue...molt més original que la típica nata...no sabia que es couen amb aigua...ho provaré. Felicitats!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Rico, rico. Jo a vegades compro el mango en conserva però no amb almíbar, amb suc. És bo i no te res a veure amb alguns que venen als supers que no han acabat de madurar i el seu sabor es semblant a la fusta de pi....jeje, per això moltes vegades no acaba d'agradar.
Salut!!!!!!!!!!!!!!

xaro ha dit...

Gemma, no m'ho puc creure!!Ja m’imaginava que a tu t’agradaria!!

Ei parella vermella, vosaltres tb marxeu, no?? Ens veurem a l'Egipci i ens podre'm explicar les mini-vacances!!Que us vagi bé!!

Francec, jo les compro als super grans (Mercadona-Eroski-Bon Preu)

Delicias, no engreixa,dona!!! I un dia de tant en tant tampoc fa mal jejeje

Anna, això dels merengues ho vaig llegir en una revista fa anys i la veritat es que queden molt esponjosos

Olles i somriures, no l’he provat mai en conserva, però naturals son tant bons!!!

Sara ha dit...

Tens un premi al meu blog!

canela ha dit...

Xaro, quin postre més maco i que lleuger!!!

manel ha dit...

xaro, una copa senzilla i vistosa; m'ha agradat molt això de la marenga bullida, m'ha donat moltes idees.

CocinArte ha dit...

Xaro, quina copa més bona..i saps lo millor que si li poso fructosa és monty!! El mango no el puc barrejar amb greixos, així que la clara d'ou perfecte!!

Petonets
Núria(snur)

xaro ha dit...

Sara, gràcies!!

Canela, Tens raó , per acabar un bon àpat passa molt bè.

Manel, més que bullida, com diuen la parella vermella es passada per aigua, però ja estic esperant les idees que has tingut, coneixent-te segur que sortiran unes receptes molt bones.

Núria , que bé que siguin aptes pel Monty!!

Ptnts

CRIS ha dit...

Què bó i què saludable aquest postre, té pinta de que ha de ser afrodisiac com a mínim.
Un petó

tartasacher ha dit...

Hola Xaro:
Qué delicia esta copa con lo que a mí me gusta el mango, me alegro te hayan gustado mis recetas. la tarta queda bien bonita y es bien sencilla de hacer. Un besazo y mil gracias.

xaro ha dit...

Cris, vaja vaja com que afrodisíac, eh?? :))

Tartasacher, si te gusta el mango esta copa es de lo mas fàcil.

Ptnts