1/7/08

Pastís de albergínies i formatge

Aquesta recepte està treta de la revista "Comer bien". Com que son dos ingredients que m'agradan molt i vaig veure que era per menjar fred, no em va costar gaire decidir-me a fer-la. El resultat va ser molt bo, es fàcil i fresqueta.

INGREDIENTS:

1 Kg. d'albergínies
400 grs. de tomàquet triturat
1 mozzarella fresca
50 grs. de formatge Parmesà
1 ceba
1 mica d'alfàbrega
4 cullerades d'oli d'oliva
mantega
Sal i pebre

Tallar les albergínies al llarg en làmines d'1/2 cm d'espessor. Salar i deixar reposar 1 hora perquè deixin anar l'aigua amarga.
Pelar i picar la ceba. Coure-la en una paella amb dues cullerades d'oli, afegir el tomàquet, salpebrar i coure 10 minuts més, apagar i incorporar l'alfàbrega picada.
Rentar les albergínies per retirar la sal, assecar-les, coure-les a la graella o a la planxa untada amb oli, 1 o 2 minuts per cada costat. Feu-ne servir la meitat per a folrar el fons i les parets llises de quatre motlles untats amb mantega.
Omplir-los amb la salsa de tomàquet alternant les albergínies restants amb la mozzarella tallada a trossets i el parmesà ratllat a sobre. Acabar tapant amb les albergínies que folren el motlle.
Introduir els motlles al forn, preescalfat a 180ºC durant 30 minuts.
Deixar-los refredar i servir-los amb la salsa restant i decorats amb alguna fulla d'alfàbrega fresca.
Bon profit!!


7 comentaris:

Gemma ha dit...

Uau, quina pinta! Això és com una lassanya-musaka però presentada per un àpat de festa! Quin greu desfer el pastisset a l'hora de menjar-lo...
Un plat molt italià!

TROTAMUNDOS ha dit...

Hola Xaro, ya ando por aquí, me ha encantado esta receta, esa mezcla de ingredientes es perfecta para mi gusto. Me la anoto para probarla,nos gusta mucho la berenjena en casa.
Bueno, activado mi traductor de catalán, por desgracia no sé hablar, y a enriquecerme de vuestras deliciosas recetas.

Besos

La cuina vermella ha dit...

Xaro, bonica! aquest plat es veu delíciós i refrescant.
Gràcies per compartir-la amb nosaltres. mil petons.

Glòria ha dit...

Xaro,

M'estic posant al dia dels blocs i quan he passat pel teu, he trobat aquesta recepta que ho té tot: uns ingredients que m'encanten, una cocció lleugereta (a la planxa i al forn), i es pot deixar fet per quan tornes a casa. Què més es pot demanar?. No tardaré a fer-la!. Ja t'ho explicaré.

Fins aviat

xaro ha dit...

Gemma wapa, tens raó és una barreja de lassanya-musaka però d'estiu, sense beixamel ni carn.

Hola trotamundos, encantada de que te pases por aqui y que gracias al traductor puedas entender las recetas. A mí también me encanta la berenjena, ya me dirás si te ha gustado.

Cuina vermella, encara que no ho sembli el toc d'alfàbrega a la salsa el fa un plat refrescant

Gloria, jo tambè he estat quatre dies fora de casa ( a casa la meva germana) i no vegis la de feina que tinc acumulada posant-me al dia!!! espero que t'agradi.

Francesc ha dit...

Hola Xaro! Acabe de veure el teu bloc i el trobe molt interessant. T'he inclòs al meu bloc a l'apartat del "Llibre de sent Soví del Segle XXI". Salutacions.

Gemma Aldevert ha dit...

Una versió potser més senzilla, que utilitzen a la Toscana per acompanyar carns que no tenen salsa: En una safata de forn una mica alta que haureu resseguit amb una miiiica d'oli feu capes d'albergínia a la planxa, primetes. Una d'alberginia, de una tomàquet de pot natural i una de parmesà. Feu un pastís d'uns tres dits d'alt. Heu d'acabar amb parmesà. Ho deixeu preparat i just abans de servir ho poseu al forn. Quan al parmesà es desfaci ja ho podeu servir.
El truqui és posar molt poca tomata i poc formatge a cada capa perquè no degoti i tingui solidesa. Només cal posar una mica més de formatge a la capa de damunt de tot.
També ho podeu fer amb tomàquet sofregit a casa. Queda més gustós però també molt més pesat.
Si en poseu més quantitat per cap pot ser un primer plat.