22/7/08

Cua de lluç farcida

Amb aquesta recepta faig la meva segona participació al MEME,una mica més i no hi arribo a temps, però entre tantes receptes no sabia quina triar...
Com que el divendres vaig anar a veure un magnífic concert de la Maria Creuza i en Toquinho , us poso també una mica de música.
Que vagi de gust!



INGREDIENTS

1 cua de lluç d'uns 600 g.
50 g de pernil
50 g d'olives
1 ou
1 llimona
1 ceba
1 cullerada de pa ratllat
30 g de motlle de pa
250 g de tomàquets
1/2 tasseta de vi blanc
julivert

Netegeu la cua de lluç, traieu-ne la espina, i obriu-la només per un costat; poseu-hi sal i suc de llimoa.
Prepareu un farcit amb trossets de pernil, olives, ou dur i una mica de molla de pa esmicolada i remullada amb un xic d'aigua. Un cop ben barrejat s'escampa a sobre d'una meitat de la cua i es tapa amb l'altre meitat, i es lliga amb anelles per separat.
Es col-loca en una plata que pugui anar al forn; als costats s'hi posan rodanxes de ceba i trossos de tomàquet,vi blanc i una mica d'aigua; es rega amb una mica d'oli, s'hi posa sal i s'empolsa amb pa ratllat. Coeu-la al forn uns 20 o 25 minuts aproximadament.
Una vegada cuita i col-locada a la plàtera de servir , es treu el cordill amb molt de compte, es rega la cua amb la salsa passada pel passapurés i s'adorna amb llimona i julivert. Podeu acompanyar-ho amb alguna verdura com pèsols, mongetes tendres, cols de Brussel-les, etc

8 comentaris:

Anònim ha dit...

quin bona pinta té aquest lluç!

t'escric des d'Ecoveritas, la cadena de supermercats ecològics de Barcelona. ens estem posant en contacte amb persones que veiem que estan interessades en els aliments de qualitat, com tu, per a convidar-los a apuntar-se al nostre butlletí, que preparem cada 15 dies sobre novetats en el sector del menjar ecològic.

si t'interessa, pots apuntar-te en la nostra web.

salutacions

Francesc ha dit...

Quina recepta més bona. I la música, perfecta. M'agrada molt la música brasilera i el Vinicius i la Creuza wn són dues figures indiscutibles. Salutacions. ;D

Núria ha dit...

Cada vegada que agafo el llibre, trobo noves receptes increibles...i no paro de senyalar les que vull probar. Pero cada vegada que algú penja una foto en sorprèn una nova recepta a la que no havia reparat...Quina passada de llibre.

Núria

enric ha dit...

Com disfrutaran els "sense espines" amb aquest lluç! :))

L'enhorabona, Xaro, tant per la tria de la recepta com per les "manetes" amb què l'has realitzat. T'ha quedat espectacular!

RUBEN ha dit...

Carai Xaro, això de farcir un lluç i trobo complicat, no?
Tot i això, a tu t'ha quedat molt rebé i segurament rebó també!
Fins aviat

xaro ha dit...

Francesc, jo soc una esntusiasta de la música brasileira i el concert arran del mar, amb lluna plena i toquinho & Creuza va ser màgic....

Snur, a mi em passa el mateix. Ha sigut una molt bona idea fer aquest Meme perquè entre els uns i els altres anem descobrim recptes que ens havien passat per alt.

Enric, jo també soc del grup dels sense espines :)!!!!!! més per mandra de triar que pel gust del peix , perquè si me’l donen preparat el trobo boníssim.

Ruben, Aquest es facilíssim t'ho asseguro i tu després de les lliçons d’en David ja no tens excusa.

El cullerot Festuc ha dit...

Xaro, com diu l'Enric, un plat ideal per casa meva!!! jejeje!!
Petunets,
Eva.

Delicias ha dit...

Que es bo aquest llucet!! Fa una pinta, per menjarlo ara mateix la veritat. Ens l'apuntem, però ens passa una mica com a la Núria, que tenim una llista tan llarga de receptes per preparar, que mai avancem.
Un petonet i de nou felicitats!!!