19/4/09

TARTA DE MADUIXOTS


Avui ha vingut a dinar el meu germà i vaig aprofitar la tarda del dissabte per cuinar i deixar el dinar pràcticament fet excepte les postres. La resta del dinar ha sigut vichissoisse i polpeton de llom.
Ingredients:
Pasta brisa
750 g maduixots
225 g sucre
1 llimona (suc)
300 g nata per muntar
Folrar el motllo i coure la pasta brisa com tingueu per costum. Reservar.
Netejar els maduixots i tallar-los. Regar-los amb el suc de llimona, afegir-hi 75 g de sucre i deixar-los macerar uns 20 minuts.
Separar els maduixots en dues parts, una més gran que l'altra. Els maduixots de la part més petita passar-los pel passapurés. Posar-los en un cassó de fons gruixot, afegir-hi 15o g de sucre i fer-los coure a foc lent uns 20 minuts. Remenar de tant en tant. Ha de quedar una melmelada espessa (Compteu amb que en refredar-se, espessirà més)
Muntar la nata.
Una hora abans de servir barregeu una part de nata amb dues cullerades de la melmelada de maduixa i repartir-la per sobre la base de pasta brisa. Al damunt posar-hi les maduixes macerades i omplir els forats que quedin amb la melmelada que ens ha sobrat.
La recepta és de Marta Queralt (Escola de cuina Montserrat) de quan feia cursos aquí Sabadell a la botiga Mithes (ara Rubiralta). És la filla de Montserrat Seguí (Cuinar és fàcil) i, com la seva mare una gran cuinera.
Espero que us agradi

15 comentaris:

CRIS ha dit...

Té una pinta irressistible,nata i maudixes, no pot falar mai.
Ptnts

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Aquesta tarta ha d'estar bona per força, nata i maduixes, no pot fallar. Salut!!!!

Glòria ha dit...

Una tarta amb un aspecte sensacional i de gust segur que també!.

Fins aviat

Mercè ha dit...

Laia, t'ha quedat una tarta amb una pinta impessionant!! És una de les meves preferides!! I ara que n'és el temps, deliciosa!! :)
Petons!

Gemma ha dit...

Es nota que arriba la primavera... estic llegint blogs i a tot arreu veig postres amb maduixes :)

Què és el polpeton????

tartasacher ha dit...

Hola Xaro:
Qué dos recetas tan ricas. Me apunto las dos. Me alegro te hayan gustado mis muffins. Besos y gracias.

La cuina vermella ha dit...

Que bonica, i bona! les teves receptes ens encanten. Gràcies.

La cuina vermella ha dit...

Per cert, i que bé que canta en Sergi!!!

Maria ha dit...

Ohhhh, que bona ha d'estar aquesta tarta de maduixots.. Aquestes fruites tindrien que durar tot l'any.. com disfrutariem..

illetapitita ha dit...

T'ha quedat molt maca i bona ho és segur!
A mi aquestes m'agraden molt!
Una abraçada!

Francesc ha dit...

T'ha quedat un pastís fantàstic. La presentació diu "menja'm". MMMM!!!! Salutacions

Laia ha dit...

Hola nois i noies,
Gràcies pels comentaris. És un pastís no lleuger però si força fresc.
Gemma, el polpeton (no sé si és el nou correcte) és un tall de llom que es buida i es trona a omplir amb la seva carn picada i barrejada amb d'altres ingredients, en aquest cas amb pit de pollastre, ou i ametlla picada, però s'hi pot posar pernil; tòfona; etc. Es cou al forn embolicat perquè no agafi massa color i es pot servir com a "fiambre".

Dolorss ha dit...

La tarta molt bona, (penso dons no l'he tastada ;-)
Laia, quins nois tenim a casa eh? m'ha recordat el meu fill, entre d'altres instruments toca l’acústica. quina gràcia m'ha fet.
petons

la vella carmanyola ha dit...

mmmm bonissim! i ara que les maduixes estan al seu super punt encara més bó!!

Records

camelia ha dit...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,