6/4/09

POSTRES DE PERES AMB XOCOLATA I MASCARPONE



Una nova recepta del Descobrir Cuines. La barreja dels melindros, la pera , la xocolata i els ous amb el mascarpone donen un resultat fresc i lleuger força interessant. El que no em va agradar del tot és que la xocolata queda molt solida i has de fer esforços per trencar-la i poder menjar la copa de baix a dalt combinant tots els sabors.



Ingredients:

250 g de xocolata negra Nestlé

250 g mascarpone

4 peres

4 ous

100 ml llet

100 g sucre

Fer bullir 10 minuts les peres pelades amb una mica d'aigua amb dues cullerades de sucre i una branca de canyella. Deixeu-les refredar i tallar-les a làmines. Banyeu els melindros amb la llet i poseu-los de base en un recipient gran o mida individual.

Fondre la xocolata (200 g) al bany maria o al microones. Cobrir els melindros amb les làmines de pera i la xocolata fosa.

Batre els rovells amb el sucre fins que estiguin ben esponjosos i mescleu-ho amb el mascarpone i amb les clares muntades a punt de neu. Abocar aquesta barreja sobre la xocolata i deixar-ho a la nevera unes 2 hores .

Al servir-ho es poden posar unes làmines de pera i una mica de xocolata ratllada al damunt de la crema.

P.D. Jo vaig fer-ho amb la meitat dels ingredients i me'n van sortir tres copes maques.

7 comentaris:

Francesc ha dit...

T'han quedat unes postres boníssimes. Això del xocolate endurit m'ha deixat enquimerat. Si en posem menys a la recepta tot mantenint-hi la resta dels ingredients, quedaria més tou i bo de menjar? Salutacions

Mercè ha dit...

Laia, unes postres ideals ara que aquí ja fa caloreta! I ja que dius que la caipa dse xocolata és dura, i si es barreja amb una mica de mascarpone? Potser llavors quedaria més suau...
T'ha quedat genial!! :)
Petons!

josep ha dit...

Us han quedat unes postres super-delicioses. La xocolata, més toba o més dura sempre és xocolata! Una abraçada

El cullerot Festuc ha dit...

Laia, que bona aquesta copa!!!! T'ha quedat eprfecte...llàstima això de la xoco tan dura, no??
Petunets,
Eva.

La cuina vermella ha dit...

Preciosa, m'encanta la teva copa, és d'un disseny xulíssim! Escolta, quin rotllo això de la xocolata, oi? Tot i així, té una pintassa de por. Molts petons.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Laia; Quins llogaters més bons que té aquesta copa, i a sobre ben avinguts¡ Josepb -menja de bacallà-

Laia ha dit...

Hola colla,
Com dieu tots les postres boníssimes amb la pega de la xocolata. No perquè sigui dolenta, obviament sinó només perquè l'has de trencar per poder-te-la menjar.
La veritat és que val la pena provar-la.
Francesc jo no n'hi posaria menys, perquè tampoc és una gran quantitat sinó només una capeta.
El mascarpone, és una opció, però ara penso que potser el millor seria barrejar-ho més bé amb la pera i potser la humitat de la fruita la mantindria menys sòlida o simplement podria quedar a trossets i no en una capa única.
Petons