19/1/09

Anem tornant a la normalitat. Pastís de Formatge estil N.Y.


Hola a tothom!


Després de tant de temps ja ni recordo com funciona el bloc!


Si no us sap greu faré primer una mica de "poti-poti", només per comentar-vos dues petites novetats a la meva cuina: un agafador o manyopla de silicona (un bec d'anec en diuen a casa) que trobo francament útil i molt més pràctica que les manyoples de roba que no he sabut utilitzar mai.


La segona novetat és aquest ganivet de ceràmica ergonòmic i que talla de manera molt neta i precisa. Tinc aquest i un altre de tamany més petit i n'estic contenta, tot i que reconec que són considerablement cars.

Ja entrant en temes més culinaris i deixant de banda les festes nadalenques que van ser molt clàssiques quant a menús, em sembla que el primer que he fet aquest any és un pastís de formatge que fa temps vaig treure d'un blog que veig que ja no funciona. És calòric però està boníssim i molt millor fet el dia abans.

Ingredients:

Per la base:

1/2 paquet galetes digestive (jo ara utilitzo Quelis ratllades)

3 cullerades de mantega fosa

1 cullerada de sucre

Pel Pastís:

250 gr. Philadelphia

2 iougurths grecs

250 gr de mascarpone

3 ous

150 gr de sucre

3 cullerades de farina

1 culleradeta d'extracte de vainilla o sucre vainillat

1 pesic de sal

2 cullerades de mantega fosa

Preescalfar el forn a 200º. Barrejar les quelis ratllades amb la mantega fosa i el sucre i barrejar fins que quedi com sorra molla. Posar-ho al fons del motlle pressionant bé i ficar-ho al forn uns 15 minuts vigilant que no es cremi. Treure i reservar.
En un bol barrejar amb la batedora o un robot de cuina, el Philadelphia; el mascarpone i els iogurths. Quan això ja estigui ben barrejat, afegir els ous un a un. Finalment posar-hi el sucre; la farina; l'extracte de vainilla; la sal i les dues cullerades de mantega.
Batre-ho tot molt bé fins aconseguir una crema fina. Abocar-ho sobre el fons de galeta i fornejar de 45 a 60 minuts. (Recordeu allò de punxar el centre i quan l'agulla surt neta, ja el tenim a punt). Treure'l del forn i quan sigui fred posar a la nevera.
Servir amb coulis de fruits vermells o melmelada de maduixes o confitura similar.


6 comentaris:

Sara Maria ha dit...

posat a la llista!

La cuina vermella ha dit...

Laia bonica, bentornada!! em flipa el ganivet i la teva recepta és d'aquelles de llepar-se els dits.
Mil petonets a les dues!

Gemma ha dit...

Laia, has tornat amb una recepta de categoria, crec que la recepta autèntica d'aquest pastís de formatge és la més buscada del món. I si dius que queda bo, l'haurem de provar.
Al final et vas quedar els ganivets? A mi em ronda pel cap de comprar-ne un per provar-los, realment tothom diu que van molt bé, oi?

Laia ha dit...

`Val la pena posar-lo a la llista Sara.
Cuiners vermells, gràcies pel comentari, com va el vostre nou estri, les fotos es deuen veure de película HD.
Gemma jo el trobo molt simple i molt bo.

Laia ha dit...

Gemma els ganivets vsn molt bé, fsn un tall molt net i precís. Llàstima que tots aquests estris siguin tant cars!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Ummm què bona!!! apuntadíssima