8/12/08

CURS DE CUINA



Les darreres setmanes (dimarts 25 i dimarts 2) jo també he fet un curs de cuina de Nadal a can Rubiralta. En aquest cas la cuinera era l' Àngels Pallàs, a qui no tenia el gust de conéixer i que m'ha agradat força.


És una cuinera de Manresa, de l' escola de cuina Bon Gust, que s'explica molt bé i que té capacitat per fer i explicar receptes i també les seves variants. Les receptes que ens va oferir per les properes festes són gustoses, no massa complicades de fer i que es poden tenir preparades amb antelació.


Les fotos són només de les receptes del segon dia: (per ordre de fotos) bombons de foie; Nius de pasta filo amb prèssecs poxats; Llenguados amb cous-cous i verdures; Amanida de fulla de roure amb pera i menta.























El primer dia no duia la càmara i sino és per la meva amiga Eva (gràcies Eva) em salto el curs perquè estava confosa de dia. Així que us poso només la foto de les potres perquè ja les he provat. El nom és Corona de cacau amb gingebre i salsa de bourbon i és un postre consistent i calòric però força bo.

Ingredients:
125 gr. mantega
150 gr. sucre moreno
50 cc d'aigua
4 ous
2 cullerades de gingebre ratllat (si és fresc, si és sec menys quantitat)
175 gr. de farina
50 gr. cacau pur en pols
1 culleradeta llevat
sal
canyella en pols
Pell de taronja ratllada (opcional)
50 cc de nata líquida
Untar un motlle tipus corona amb mantega..
Posar la mantega, l'aigua i el sucre en un recipient al foc. Fer-ho coure fins que el sucre es desfaci i deixar refredar.
Posar els ous, el gingebre, la farina, el llevat, el cacau, la sal, la canyella i la pell de taronja en un bol i remenar bé. Quan sigui més o menys homogeni afegir-hi la crema de llet i seguir remenant.
Finalment afegir la primera barreja (mantega, aigua,...), barrejar bé i abocar-ho al motlle.
Ha de coure a 170 º uns 30 minuts. Un consell que ens va donar l'Àngels va ser el de coure'l els primers 15 minuts a 140º i els altres 15 a 160-170º. Diu que així els pastissos que porten llevat pugen millor. Deixar-lo refredar dins el motlle.
Salsa:
100 gr de mantega
2 rovells
75 sucre moreno
1 cullerada sucre vainillat
50cc bourbon o whisky de qualitat
Posar la mantega, els rovells, el sucre, el sucre vainillat i el bourbon en un recipient i fer-ho coure al foc a foc fluix i remenant - com si fos una crema - i deixar-lo fins que arrenqui el bull (uns 7 minuts). Servir-la en salsera a part. La salsa es pot utilitzar també per acompanyar unes crepes o un gelat de cafè, o...
Que vagi de gust

18 comentaris:

Gemma ha dit...

Noia, quina passada de curs! Ja veig que a partir d'ara hauré d'estar al cas dels cursos de can Rubiralta, en fan de molt interessants...
Els nius de pasta filo són amb préssecs o amb ous????
La corona ha de ser boníssima pels xocoaddictes, je je je... i hiper calòrica seguríssim!!!!

El cullerot Festuc ha dit...

Laia, que xulo aquest curs, no??? Els bombons de foie a veure si els fas i poses la recepta...jejeje!!!...I aquesta corona t'ha quedat fantàstica...quina presentació!!!
Petunets,
Eva.

CRIS ha dit...

Lacombinació del pastís amb la salsa de bourbon sembla molt interessant, ummhh!. Ja vec que Can Rubiralta és un lloc per tenir en compte.
Ptnts

Glòria ha dit...

Quins plats més atractius i què dir de la corona de xocolata?. Impressionant!. Jo també espero els bombons de foie, que de cara a festes poden anar molt bé.

Fins aviat

illetapitita ha dit...

Quines receptes més originals per fer aquests dies, volem les receptes eh!
I la corona de xocolata...
mmmm
potser és calòrica però segur que també és ben bona!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Quin luxe de curs. Quin plats més saborossos.
Salut!!!!

Mercè ha dit...

Caram! Quina sort poder anar a totes aquestes classes! ;) Laia, t'ha quedat una corona genial! Me l'apunto perquè una servidora és molt xocolatera ;). Això sí, crec que m'hi estalviaré el gingebre ja que és un gust que no m'agrada!

Maria ha dit...

Quina enveja,sembla un bon curs,no?
Va, us dono feina.. que us donarà temps de penjar els bombons i la recepta de la pasta filo abans de festes?
Es que semblen tan bones...
La corona és també ideal per aquests dies de quedar be. Molt maca.

CocinArte ha dit...

Quines classes de cuina, mes interssants...i les receptes molt bones. EStic amb la Maria...a veure si pots penjar les receptes...Les postres són una pasada...i quina presnetació més maca!!

Núria

La cuina vermella ha dit...

Laia, que bé que t'ho montes! així m'agrada, sense perdre el temps! la corona és xula de debó i bona boníssima.
Mmm.mil petons.

manel ha dit...

xaro, no pares d'aprendre, aquestes festes a casa teva serà un festival! sort que ens ho expliques i podem anar preparant també els nostres menús.

enric ha dit...

Punyeta! (es pot dir, oi?) Com a l'"Eva petonets" i a la Maria, m'han fet molt de goig aquests bombons de foie!

Dolorss ha dit...

Tinc un dubte...no se si quedarme amb la corona d'aquest post o amb el pastis de poma del post anterior????
quin aspecte nena!!!

Su ha dit...

Me encanta, me encanta, estais todos los amigos catalánes super preparados, compartiendo haceis cursos y os interesais por la gastronomía como nadie.
Fe li ci da des

Petunets-voy aprendiendo , jiji-

tartasacher ha dit...

Hola Xaro.

Qué bien, cursos de cocina. Son siempre una maravilla y vaya presentaciones tan preciosas. Seguro que habrás aprendido un montón de cosas y que estas Navidades las pondrás en práctica, pero creo que tú lo haces ya muy, muy bien, besos miles y gracias.

RUBEN ha dit...

Laia! No pares eh? Ben fet! hi ha receptes ben originals en aquest curs...
una abraçada

Francesc ha dit...

Magnífic post i fantàstiques receptes. Què més s'hi pot demanar? Enhorabona

Cristina ha dit...

Caram aixó es d'alt nivell eh! ;-)
M'ha agradat moooolt el teu bolg :P
Ptns, K