4/5/09

COSTELLAM DE XAI AL FORN

Un segon plat molt senzill, però que quan el treus a taula fa quedar molt bé. Recordo que quan el feia la meva mare, a casa fèiem festa grossa :))



INGREDIENTS:

Calculeu unes 2-3 costelles per cap
Patates
Cebes
Timó
Romaní
Oli
Sal i pebre







Demaneu al carnisser que us separi les costelles però sense acabar de tallar-les del tot.
Peleu i talleu les patates i les cebes. Poseu-les al fons de una safata de forn, saleu i poseu timó i romaní per sobre.
Salpebrar el costellam i posar-lo a sobre les patates verticals . Tapar la part superior del costellam amb paper de plata perquè no es cremi.
Ruixar amb oli i una mica d’aigua i posar al forn pre-escalfat a180º.
La carn s’ha d’anar remullant amb el suc de la cocció i si veieu que s’evapora, afegir-hi una mica més d’aigua i oli. Quan la carn ja estigui casi al punt, retireu el paper de plata i deixeu-ho uns 10 minut més.

Que vagi de gust!!!!!

11 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Xaro i Laia; De segur que si que debia ser una bona festa aquest plat, fent un bon llit de patates i aquestes costelletes reposant a sobre. Quin goig poder menjar un plat així. Que vaigui de gust Xaro i Laia. Josepb -menja de bacallà-

josep ha dit...

Magnífic aquest costellam. A mi particularment la carn de xai és de les que m'agrada més i aquest plat ha de ser per llepar-se els dits.
Una abraçada

Gemma ha dit...

M'encanten aquests plats que es fan al forn, fàcils, pràctics i molt nets. I mentre el forn treballa, tu pots anar fent altres coses :)

A més, aquest queda molt vistós i si ho fa el carnicer, segur que queda bé.

Mercè ha dit...

Xaro, un plat de festa major, ja ho crec que sí!! A més, ben senzill i ben bo!!
Petons!

Boston1955 ha dit...

Xaro.
M'hauras de perdonar, pero feia dies que no pasaba per aqui.
Recordo que la meva mare ho feia sempre en alguna celebracio i queda tan maco a taula.
Petons

La cuina vermella ha dit...

Ostres Xaro, estàs feta una autèntica Xef! Espero que estiguis bé, nosaltres et trobem a faltar.

illetapitita ha dit...

Doncs si, un plat senzill i molt bo, son dels que fan goig!
Una abraçada!

xaro ha dit...

Gràcies Josepb., sí que varem fer festa grossa!!

Josep a mí es de les poques carns que m'agraden.

Gemma tens raò, mentres es fa la carn pots anar fent els postres :))

Gràcies Mercé.

Tere, jo també hi dedico poc temps però ja vindran temps millors!!

Vermells guapos, jo també us trobo faltar.

Illeta, com tu dies fàcil i dels que fa quedar bé!!!

Ptnts a tots

Massitet ha dit...

Aguita, Xaro! Quina recepta!
El xai m'encanta i al forn em torna directament boig!Per cert, com ho fas per baixar la carn i deixar les costelles tan peladetes i tan maques??!!
Sempre he volgut saber-ho fer i no en tinc la més remota idea de com fer-ho!!

Gràcies, guapa!

xaro ha dit...

Hola Massitet, jo li demano a la carnicera que ho prepari..jejeje....fàcil, no??

Massitet ha dit...

Gràcies, punyetera! jajajajajaj
Intentaré fer careta de pena i que alguna carnissera amb ànima maternal m'"adopti" com a fillet... jajajja

Salut, Xaro!