Aquest divendres la meva passejada per la plaça em va permetre comprar una magnífica cua de vedella que vaig utilitzar per reproduir la magnífica recepta de la Su (Per cert, no vaig seguir el seu consell de "segrestar-ne" uns talls per poder fer la cua en limosnera, i no en va sobrar ni un gram).
De postres vaig fer la Mousse de xocolata del David Lienas, seguint les indicacions de la Nuria i per servir-ho vaig fer una pasta que m'encanta. És senzilla, gustosa i serveix per acompanyar molts postres sobretot pels gelats i els flams.
Ingredients:
100 grs. de sucre
50 gr. farina
30 gr. ametlla mòlta
1 ou sencer i 1 clara
60 gr. mantega fosa
Barrejar la farina, el sucre i l'ametlla mòlta. Afegir l'ou i la clara i remenar bé. Incorporar la mantega fosa però freda i barejar bé amb les varilles. Tapar amb paper film i deixar reposar una hora mínim.
Preescalfar el forn (amb aire dalt i baix a 180). Repartir la massa sobre el silpat fent rodones més o menys grans segons el gust però ben fines i que no es toquin entre elles. Posar-ho al forn i deixar-ho uns vuit minuts però mireu-vos-ho perquè es crema ràpid.
Quan ho treieu del forn heu de ser ràpis per aconseguir la forma desitjada. Si es vol com la de la foto, es posa sobre una tassa i s'apreta pels costats. Quan es refreda queda la forma donada.
Per acompanyar el flam jo la faig en forma de paladars o també ben fines en forma de neula,...
14 comentaris:
Laia, has fet dues receptes en una, la mousse de xocolata i les tulipes...
T'han quedat molt bé, m'apunto la idea de servir la mousse amb les tulipes, és un puntasso ;)
Aviam si una dia ens trobem a plaça, tot i que jo hi vaig a la tarda, eh? Per quines parades vas?
Sí, si Laia, molt bona idea de presentar-ho així. Una artista..
Nena!! Quina mousse més deliciosa!! I una presentació de 10!! Amb tantes receptes de xocolata no dono l'abast! ;)
les tulipes donen molt de joc, per plats salats i dolços...t'han quedat de primera!
Laia, guapíssima!! M'ha agradat molt aquesta presentació de la mousse de xocolata! Tha quedat fantástica...
Núria
Quina trasa que tens. Jo per comoditat sempre les he comprat i m'he currat el farcit. Ara veig que també puc fer el continent, i m'animaré segur.
Salut!!!!!!
Les tulips són espectaculars.
Les penso fer, m'agrada molt com queden les postres presentades així.
Hola colla,
Gemma à plaça frequento el Prat; Roca; Brossa; Roser; Valentí; Just; Santmartí,... Depèn del dia i del que busqui.
MAria; Mercè; Anna; Núria; "Olles"; Dolors; gràcies pels comentaris. La veritat és que són unes pastes fàcils de fer i molt resultones. A casa els agraden molt més que les comprades.
Si les feu però, o les feu a l'últim moment o bé guardeu-les en una capsa hermètica perquè s'estoven ràpidament.
Noia, són postres de festa major, t'han quedat molt boniques i com diu la Gemma, és un puntasso servir la mousse així. Petonets.
T'han quedat de geladeria-pastisseria de luxe! Enhorabona!
Genial servir la mousse d'aquesta manera, no ho havia vist mai.
Jo tmbé les comprava sempre fetes les tulipes, m'has animat a fer-les!
Un Petonet!
Laia!!! Felicitats per aquestes tulipes, a més ofereixen un munt de possibilitats... Molt bé
Molt ben presentat, aquest pastís Laia, dins una Tulipa¡¡ i per el que he llegit facilet de fer. Bon profit Laia¡¡ Josepb.
Hola Xaro:
Gracias por tu comentario en mi blog, te han quedo maravillosas estas tulipas y me gusta muchisimo el pastel de manzana y el lenguado en papillote. Una exquisita colección de recetas. Besos mil
Publica un comentari a l'entrada