Quan la Glòria va dir que en David Lienas li havia explicat com fer una tatin de carxofes se’n van posar les dents llargues perquè m’agraden molt les tatins i quan la vaig veure publicada la vaig posar a pendents però amb la intenció de provar-la ràpidament.
I així ho vaig fer aquest cap de setmana, bàsicament he seguit les indicacions de la Glòria i he aprofitat un dels suggeriments que va donar ella, però he fet un parell de variacions.
Aquí teniu les indicacions de com l’he feta jo.
INGREDIENTS
1 fulla de pasta brisa (ja en tenia a la nevera i la vaig aprofitar)
6 carxofes
2 cebes
Foie mi cuit
sal i pebre
Escalfar el forn a 200º
Posar el foie al congelador
Tallar la ceba a làmines fines i posar-la a la paella amb un raig d’oli, deixar-la fins que sigui transparent.
Pelar les carxofes i deixar tant sols els cors, jo en contes de bullir-les les faig al vapor al microones uns 6 minuts perquè trobo que agafan menys aigua.
Quan estan cuites, saltejar-les amb sal i pebre en una paella.
Agafeu un motllo rodó i poseu les carxofes al fondo ben apretades, a sobre poseu-hi la ceba i tapeu amb la pasta brisa ben entrada pels costats.
Coeu al forn uns 20-25 minuts (depèn del forn)
Desemmotlleu-lo en una bandeja rodona, trèieu el foie del congelador i talleu-lo amb un ratllador fi per sobre de les carxofes.
Jo hi vaig posar una reducció de Pedro Jiménez, que li donava un “puntet” molt bo.
Que vagi de gust!!
Arxiu del blog
-
►
2009
(22)
- ► de setembre (1)
-
▼
2008
(37)
- ► de desembre (3)
- ▼ de novembre (6)
- ► de setembre (4)
24/11/08
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
25 comentaris:
Xaro,
Amb els dies que hem estat fora, porto retard en visitar blocs i ara que he anat al vostre, em trobo la sorpresa de la tatin de carxofes!. T'ha quedat molt maca. Jo la propera vegada que la faci, també hi posaré el foie. Un cop desemmotllada, la vas posar al forn amb el foie o no?.
A veure si sóc la primera en deixar el comentari!.
Fins aviat
Xaro...t'ha quedat increible!!! Jo tb tinc moltes ganes de fer-la...i com tu, li posaré foie!!!! Quina gran combinació!
Petunets,
Eva.
Aquesta tatin l¡he de provar...perque té una pinta...PEr cert, he vist que has fet la currada de l'arxiu de les receptes!! és genial!!
Petonets
Núria
Glòria, ara anava a veure el vostre blog per veure com us havia anat per Valencia.
No la vaig posar al forn, perquè com que encara era calenta el foie ja va quedar mig desfet.
Eva, va quedar boníssima!!
Ptnts
Nüria, prova-la adaptant-la al Monty pq val la pena.
Jo no ha fet l'index, no tinc ni idea de com es fa!
Ptnts
Xaro, no em facis cas...que estic mig cega...M'ha semblat veure un index,i era el archiu del blog...jajaja.
Adaptació a monty, no sé si es podrà fer del tot..però per Nadal, segur que la preparo algún dia...
Núria
Carxofes amb foie, una gran, gran combinació.
Ptnts
Xaro, un 10 per la tatin que ens va explicar en Lienas.
xaro, quin luxe! quan en lienas en ho va explicar, jo també vaig pensar que la podria fer, però aquest any encara no he cuinat encara carxofes. si en faig també hi posaré foie i la reducció de px, perquè trobo que t'ha quedat de luxe.
un petó.
Que bona te d'estar, m'agraden molt les carxoges, ..be, m'agrada tot, je, je, .. penso fer-la .
Xaro, quina delícia!! La combinació amb el foie ha de ser impressionant! L'hauré de provar... amb lo que m'agraden les carxofes!! :p
Fantàstic, genial!
Ja veig que aquesta tatin de carxofes acabarà dins els "top 10", je je je... passarà com amb el de pomes del Lienas, que mica en mica l'anirem fent tots :)
Jo també la tinc als pendents, però a casa amb encenalls de parmesà, que el foie no ens agrada (ja em perdonareu els gourmets, eh? :) )
per déu, que bona aquesta tatin... quin bon entrant!!petons i feliços gintonics (que estic fent el compte enrere i com et vaig prometre el primer serà amb tu!!!).
petons estimada!
Ja veus Xaro, en David la va explicar a correcuita i mira quin joc ha donat.
Te molt bona pinta..
Fins aviat.
Xaro, guapa...t'estic confeccionant el llistat de receptes i links, a quin correo t'ho envio?¿???
Envia'm un correo a snursnur@gmail.com
Sóc la Núria de Cocinarte, es que m´'ha sortit un altre nom...ains quin lio porto!!
Cris si que ho es, la idea de la Glòria.
Anna, gràcies.
Manel la reducció de px li dona un toc que a mi em va agradar molt.
Dolorss, prova-la i ja em diràs.
Merçè si t'agraden les carxofes, t'encantarà.
Gemma fes-la amb parmesà que estarà igual de bona.
Txell digués al Kike que te la prepari!! Cuida't molt que així serà mes ràpid.
Maria ja veus, es veu que tota els blocaires som fans de les carxofes.
Núria ja t'he enviat el mail
Ptnts
Hola Xarenque!!!! Ja he trobat com es fa això d'escriure missatges com pots veura.
La tsarta dels enssenalls va sortir boníssima, ara porvaré de fer aquesta tati de carxofes.
Una besada i fns aviat.
Caterina
Ei Cati farinetes, ja era hora!!
Veig que vas seguir les meves indicacions punt per punt i te n'has sortit, no era tant difícil, eh??
Prova aquesta tatín i ja em diràs el què ("esta de muerte")
Quina tatin més boníssima!!!
M'encanta la carxofa!
Quan pugui tornar a posar-me a la cuina (m'he fet un esguins i haig de fer repós absolut...)la faré segur!!!!
Un petonàs!!!!!
Mmm.... m'encanten les Tattin!! Siguin del que siguin, dolces, salades... aquesta de carxofes, no me l'hauria imaginat mai!
Aquesta tatin de carxofes ja em va fer ganes quan la va preparar la Glòria. Em fa moltes ganes de preparar-la. A veure si algun dia d'aquests m'hi pose. Salutacions
Quan a les cròniques es va anomenar aquesta tatin ja vaig intuir que seria un dels "top" dels plats que s'aprenen a fer a les classes. T'ha quedat extraordinària, i una magnífica idea posar-hi el foi, encara que, com diu la Gemma, amb parmesà a casa potser també agradarà més.
(Núria-CocinArte-Macuisine: quin tip de riure amb l'embolic que t'has organitzat) :))
Jajaja...Enric, es que ha vegades, estic amb altre email i m'agafa directament les dades!!!
Ho sento.jeje
Núria
Illeta cuidat molt que el esguinsos malt cuidats s'eternitzant!!
Sara ja veus, cada dia coses noves!!
Francesc, es molt fàcil de fer i segur que a la Oreto li agrada molt.
Enric tant es em foie com en parmesà esta bona igual
Ptnts
Publica un comentari a l'entrada