18/3/09

TARTA DE CARXOFA, PATATA I FORMATGE DE CABRA



Després d’uns dies en que l’internet a casa ha funcionat tant sols a estones, el què m’ha impedit deixar comentaris als vostres blogs i contestar-vos, sembla que avui el servei funciona correctament. Aprofito doncs per publicar la recepta que molts m’heu demanat i que vaig fer aquest cap de setmana.
Ja vaig comentar que la Mª Àngels Pallàs ens havia dit que per fer la pasta brisa es podia fer amb la picadora per evitar que la mantega es desfés. No ens va explicar com es feia perquè no tenia la picadora i ens va dir que ens ho explicaria en un altre curs. Jo ho vaig provar ,posant la mantega molt freda i la farina a la picadora i si que es veritat que es molt més ràpid.



INGREDIENTS
Per la pasta brisa:
200 grs. farina
90 grs mantega (molt freda)
1 cullerada de julivert picat
5-6 cullerades d'aigua freda
1 rovell d'ou
1 cullerada de suc limona
1 pessic de sal

Pel farcit:
3 carxofes
3 patates petites
2 ous
100 cc. de crema de llet
1 cullerada de fècula (Maizena)
40 grs. de formatge ratllat
100 grs. formatge de cabra


Barrejar la farina i la mantega amb un pessic de sal. Treballar-la fins conseguir unes "serradures" (aquest es el pas que jo vaig fer amb la picadora), llavors afegir-hi el julivert trinxat ,l'aigua amb el rovell i el suc de llimona. Barrejar-ho tot fins ha obtenir una massa homogènia. Embolicar-ho amb film i reservar a la nevera una 1/2 hora.

Netejar i tallar les carxofes i les patates (a rodanxes). Posar-les en una cassola amb oli, espolsar-les amb julivert i si es vol, una mica d'all. Salar i fer coure durant uns 10 minuts, tenint cura de tapar la cassola. Colar i deixar refredar.

Estendre la pasta i folrar un motlle dels de tarta amb base desmontable. No fa falta greixar, doncs amb la mantega de la massa n'hi ha prou.

En un bol batre els ous amb una mica de sal, barrejar-ho amb la crema de llet, el formatge ratllat i la fècula. Disposar les verdures a sobre la massa i abocar per sobre el batut dels ous. Cobrir-ho amb rodanxes de formatge de cabra. Posar al forn pre-escalfat a 180º uns 30 minuts.

Retirar del forn i servir tèbia.

Que vagi de gust!!!!!!!!!!

La recepta es de la Mª Ângels Pallàs del curs de tartes salades.

14 comentaris:

dolorss ha dit...

Ostres amb carxofes i patates, i a més formatge de cabra!!.
Això ha d'estar delicios.
Me l'apunto. Gràcies.

Sara Maria ha dit...

Curiós això de fer la pasta brisa amb la picadora...

Sara Maria ha dit...

Curiós això de fer la pasta brisa amb la picadora...

Maria ha dit...

Si, te sentit que es pugui fer a la picadora però t'ho han de dir per creure-ho.. Serà questió de provar-ho un altre dia. Sembla molt bo el pastís de carxofa, i ara és encara el temps..

Mercè ha dit...

Xaro, quina recepta més bona!! Les carxofes i el formatge... quina delícia! A mi també m'ha sorprès això que es pugui fer la massa brisa a la picadora... Sempre s'aprenen coses! ;)
Petons!

Glòria ha dit...

Només de llegir el títol, ja he dit ooooooooh! i quan he vist la tarta,quina pinta!. Ha valgut la pena esperar que l'internet et tornés a funcionar i poguessis penjar la recepta!. La faré!.

Fins aviat

Gemma ha dit...

M'alegro que ja us torni a funcionar internet, així podem tornar a gaudir de les vostres receptes. Tinc ganes d'anar al curs de dissabte, ja veig que la mª Angels Pallàs fa receptes delicioses.
Aquesta tarta és perfecte per aquests dies, s'ha d'aprofitar que encara estem en temporada de bones carxofes :)
M'agrada la idea del julivert picat a la pasta brisa, li ha de donar un gustet ben original...

Massitet ha dit...

nyam, nyam, nyam... ben retrobades al ciberespai... nyam, nyam, nyam...

El cullerot Festuc ha dit...

Que bona que ha d'estar!!!! La combinació dels 3 ingredients ha de ser espectacular!
Petunets,
Eva.

ANNAFS ha dit...

M' apunto aquesta recepta perquè les carxofes és una de les verdures que més m' agraden. Però crec que la pasta brisa la compraré feta.

ARA ha dit...

Molt bona aquesta tarta i gràcies per la cervesa. Petonets

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Boníssima, m´encanta la combinació d´ingredients...besades

La cuina vermella ha dit...

Oooooh, quin gust de recepta i estic emocionada que hagis provat de fer la pasta brisa amb la picadora i funcioni (ens traurem molta feina del damunt!).
Per cert Xarito lindo, moltes gràcies per convidar-nos divendres, ets un sol! Muac!

illetapitita ha dit...

Quina delicia!
Carxofes i formatge de cabra, dos debilitats!
La faré segur!