24/3/09

PASTÍS DE XOCOLATA I PLÀTAN AMB LLIMA

Aquest és un dels pastissos que en Jordi Roca publica en el darrer número de Descobrir Cuina. Em va cridar l'atenció per l'aspecte rústic de la seva foto i per la combinació de plàtan i llima, així que m'hi vaig posar.
Ingredients:
Per a la massa:
80 gr rovells (uns 4)
100 gr xocolata 50%
150 gr mantega pomada
160 gr sucre
225 gr farina fluixa
15 gr impulsor (Royal)
30 gr cacau en pols
3 plàtans madurs.
Per al saltat:
2 plàtans
50 gr sucre 30 gr rom
1 llima verda

Munteu els rovells amb el sucre i afegir la mantega mirant que no s'abaixin els rovells. Incorporar la farina, l'impulsor i el cacau tamisats. Queda una massa força atapeïda (o a mi em va quedar així). Prepareu un motlle rodó pintant-lo amb mantega i enfarinant-lo lleugerament. Aboqueu-hi la massa i poseu-hi intercalats els plàtans tallats petits i la xocolata a trossets.
Coure 15 minuts a 180º. (Jo li vaig deixar més estona perquè em va semblar massa poca estona i l'agulla no sortia neta). Deixar refredar.
Tallar els plàtans. Fer un caramel amb el sucre i posar-hi els plàtans. Deixar-los coure i talleu la cocció abocant-hi el rom. Retirar i posar el plàtan saltat per damunt del patís. finalment ratllar la llima pel damunt.
Vaig ser una mica "garrepa" amb els plàtans (no en tenia més) i no vaig poder cobrir tot el pastís, així que la imatge queda una mica pobre.
El resultat gustatiu però, va ser satisfactori i millor l'endemà que el mateix dia de fer-lo.

10 comentaris:

Gemma ha dit...

Vaig estar a punt de triar aquesta recepta enlloc del flam de ratafia, a mi també em va agradar la combinació plàtan, llima i xocolata. És un trio que liga a la perfecció!
Ja heu fet alguna recepta de dissabte? ;)

Maria ha dit...

El plàtan i la xocolata sempre és molt bona combinació i amb la llima, un toc més modern..

RUBEN ha dit...

Xaro! Que tal combina la llima amb la xocolata i el plàtan? No m'ho imagino...

Francesc ha dit...

Té un aspecte una mica "troglodita", però, tal com l'expliques, ha de ser boníssim. Potser m'animaré a fer-lo. Salutacions

Mercè ha dit...

Laia, què tal la combinació de sabors?? El plàtan i la xocolata, segur que molt bé! ;)
Petons!

Laia ha dit...

GEmma ja vaig pensar que t'agradaria i vaig esperar a veure quina recepta feies del Descobrir.
Ruben la llima pràcticaent no es nota perquè el saltat de plàtan amb rom, tot i que n'hi vaig posar poquet, és prou potent.
Plàtan i xocolata sempre queden bé.

La cuina vermella ha dit...

Mira, també hem estat temptats de fer-lo aquest pastís, però vam tenir la sensació de que potser ens empalagaria massa. Ara ja veiem que no, i que si la Laia ho diu, l'haurem de fer.
Un petó ben gran.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Tentació, dolçor, acidesa... Potser la millor manera de saber el resultat és provar-ho¡. Que vaigui de gust. Josepb -menja de bacallà-

Glòria ha dit...

Haurem de provar aquest pastís d'aspecte "rústic". Quan hi tires el rom, s'ha de deixar escalfar una mica tot junt, o no?

Massitet ha dit...

Ostres, Xaro!
Jo també vull fer aquest pastís del Roca. Fa molt bona pista i imaginava que havia d'estar bo! Si tu m'ho dius...

Salut guapa!