19/8/08

"Braç de gitano"d'espinacs

Aquest cap de setmana com que no ha fet tanta calor, m’he animat a encendre el forn un altre vegada i he aprofitat per fer varies receptes que tenia pendents.

Com ja sabeu m'agraden molt els espinacs, i aquesta es una recepta facileta encara que una mica més elaborada i que tot i que es serveix freda necessita passar pel forn.

Ja aniré penjant les altres.

Que vagi de gust!!!!!





INGREDIENTS

250 gs. d'espinacs
125 grs. de farina
3 ous
1 terrina de formatge cremós(tipus philadefia) (també es pot fer amb gorgonzola)
150 grs. salmó fumat
pebre blanc, sal

Coure els espinacs i escorre'ls bé.Jo els faig al vapor i així agafen menys aigua.
Posar-les en un bol amb els ous, la farina, pebre i sal al gust i passar-ho per el minipimer fins que quedi una crema fina.
Poseu-ho en un motlle rectangular, fen una capa fina com si fos un pà de pessic, i fiqueu-ho al forn pre-escalfat a 180º, 15 minuts.
Deixar refredar.
Quan s'hagi refredat poseu-ho a sobre de paper film i feu per sobre una capa del formatge i a sobre el salmó fumat.
Enrotllar-ho, pressionant bé, cobriu amb el paper film com si fos una botifarra perquè no perdi la forma i deixar-ho refredar a la nevera un parell d'hores.
Es pot servir acompanyat de amanida variada, tomàquets etc.

20 comentaris:

enric ha dit...

Òndia, Xaro! Quina preciositat!!!

TROTAMUNDOS ha dit...

Delicioso brazo gitanos que nos has preparado ehh? sabes que estoy deseando preparlo, aún no hice ninguno salado, y este que es un disfrute para el paladar y para la vista, te quedó genial.

Un besote.

tartasacher ha dit...

Hola Xaro:

Gracias por tu hermoso comentario en mi dulce lugar. Que bien y que alegraia ver caras nuevas. Besos mil

El cullerot Festuc ha dit...

xaro...quin color més bonic aquest plat!!!!! Ha d'estar realment bo...jo tp no he fet mai braç de gitano salat...serà qüestió d'animar-nos!!!
Petunets,
Eva.

xaro ha dit...

Enric, si que fa patxoca ...eh?

Trotamundos, anímate que es muy sencillo y ya me dirás que te pareció.

Tartasacher, me gustó mucho tu blog..y bienvenida al mio.

Eva, et dic el mateix que a Trotamundos, anímat doncs es supersencill!!!

Petonets

CRIS ha dit...

Ademés de bó,maco amb aquests colors.
Si és senzill m'animo que tinc molt salmó amagatzamat.
un petonet

La cuina vermella ha dit...

Ei, guapíssima! veig que ja heu conegut a Trotamundos y Tartasacher! quins blogs més xulos que ténen, eh?!
Bé, la teva creació és del tot fabulosa! gràcies per ensenyar-nos-la!!

La cuina vermella ha dit...

Ah! també veig que ja coneixeu a la Cris!!! el seu blog és estupendo!

xaro ha dit...

Cris, es realment molt sencill!!!

Parella vermella, a trotamundos i tartasacher ja fa temps que les segueixo,la Cris fa poquet però els tres bllogs son genials!!

Ptnts

Francesc ha dit...

M'estic posant al dia de les teues receptes. Aquesta d'espinacs com la dels flamets, molt i molt abellidores. Salutacions

PimientayChocolate ha dit...

en estos dias en Uruguay problemaspara encender el horno no tengo, hace un frio que madre mia, asi que voy a probar como me queda este brazo de espinacas, ya en casa nos gustan michisimos las espinacas, y parece una receta facil, un saludo, daniela

xaro ha dit...

Hola Francesc, espero que les vacances t'hagin provat!!!

Daniela, veo que ni en Uruguay dejas de bloguear, eh?:) Anda, enciende el horno y prueba esta receta asi de paso te calientas un poco...jajaja
Buenas vacaciones!!!!

tartasacher ha dit...

Qué delicia y qué bonito este brazo de gitano de espinacas. Me encanta además el colorido. Bueno me llevo un poquito y a cambio te traigo un poco de pastel de melocotón. Gracias por tu visita y comentarios; tienes un blog precioso como ya te dije el otro día. Me encanta y vendré a menudo

xaro ha dit...

Gracias tartasacher, celebro que te guste..ya sabes por mis comentarios en el tuyo que también me gusta mucho.

Anna ha dit...

Hola Xaro!
M'encanta aquesta recepta, i la combinació d'ingredients. A més, queda molt original...la faré segur! Felicitats!

Snur ha dit...

M'encanten les amanides i aquesta és una passada!! Em prenc nota..

Núria

xaro ha dit...

Anna, a part d'original està molt bona!!!

Núria, aquesta es apta pel Monti?? O l'has de adaptar?

Ptnts

Snur ha dit...

No volia dir amanida...!!!Ains...que vaig embolicar el comentari...jeje
M'encanta el pastís, i per ser apte per montignac hauria de fer servir farina de cigró o salvado o farina de quinoa o de ametlla...Algún dia provaré a fer la prova i t'explico.
Amb farina integral no podría ser, perque només la podem fer servir per l'esmorçar!!

Petons
Núria

Anna ha dit...

Hola, Xaro!
No és la primera vegada que passo pel teu blog, però crec que és el primer cop que m'animo a fer algun comentari. Abans que res, felicitats per totes aquestes receptes tan apetitoses, especialment aquests rotllets d'espinacs tan vistosos.
Seguiré llegint-te!

Delicias ha dit...

Et van quedar molt bé!! Fan una pinta, que a aquesta hora venen de gust. Ens emportem un bon trosset!
Un petonàs!!!!