18/4/09

TATIN DE POMA I CAMEMBERT


Aquesta es la meva primera participació al HEMC, però com que aquest mes la amfitriona es la Gemma he pensat que valia la pena.

Es una recepta molt fàcil i ràpida que he tret de un llibre que vaig comprar a París que es diu "Prêt en 40 minutes" de l'editorial Clorophyl



INGREDIENTS:

3 pomes

Formatge camembert (jo he fet servir "Le Rustique")

1 rollo de pasta fullada

50 grs. De mantega

Timó fresc

Romaní fresc


Untar amb mantega 6 motlles de tartaletes petites

Estirar la pasta i fer-ne 6 rodones una mica més grosses que els motlles, picar-les amb una forquilla i reserveu a la nevera a sobre del mateix paper en que ja ve embolicada.

Escalfeu el forn a 210º.

Rentar les pomes i treure'ls-hi el cors. Tallar per la meitat. Escalfar en un pot la mantega a foc baix i afegir-hi les pomes. Deixar-les uns 5 minuts donant-les-hi la volta.

Tallar el formatge a talls i posar-lo al fons dels motlles, afegir-hi mitja poma i posar a sobre la pasta fullada, entrant-la pels costats.

Introduir al forn i fer coure fins que la pasta estigui torrada (depèn del forn però en el meu han tardat uns 15 minuts)

Treure del forn i desemmotllar i decorar amb el timó i el romaní.

Jo he posat per sobre una mica de melmelada de ceps amb ceba que vaig comprar l'altre dia a la Fira del Brunyol de Sant Feliu i el contrast de sabors ha quedat deliciós.

11 comentaris:

Glòria ha dit...

Com m'agrada aquests tatin i feta en tartaletes individuals, ho trobo molt bona idea!

Fins aviat

Mercè ha dit...

Xaro, aquesta tatin ha de ser un pecat!!! La combinació de la poma amb el camembert... mmmmm, quina salivera!! :)
Petons!

Gemma ha dit...

Oh!!!!!!! Xaro, quina recepta més deliciosa! Primer, quan he llegit tatin i he llegit poma, he pensat, mira, una recepta de postres. Però no... és una tarta salada però de les que m'agraden a mi, jugant amb el dolç i salat. I amb la melmelada de ceps i ceba per sobre, ja deu ser indescriptible. M'encnata!
Moltes moltes gràcies per participar al HEMC.
PD: Dissabte et passo a buscar ;) Cap a les 10:15 davant de casa teva?

Caminar sin gluten ha dit...

Tiene muy buena pinta esta receta, y seguro que además con un sabor y una textura estupenda. Así que tomamos nota para adaptarla a nuestra gastronomía "sin gluten"

Saludos,

Ana y Víctor

CRIS ha dit...

Per favor què deliciós, tatin amb camembert, buffff!, això s'ha de fer inmediatament.
Ptnts

Massitet ha dit...

Xaro, preciosa!
Em fa molta gràcia trobar-me aquest post just tornant de Carcassona! Allà em van menjar una de poma i formatge de cabra que he decicit intentar copiar.
Apa, ja en tinc dues versions per comparar-les!
Salut!

dolorss ha dit...

Ostres!!!! Quina pintassa que te aquests tatin!!!!
Sense paraules.

xaro ha dit...

Glòria, es una mica mes entrentigut però val la pena!!

Mercè, jo tambè ho vaig pensar quan vaig veure la recepta..

Gemma,t'asseguro que la melmelada li donava un puntet com tu dius indescriptible. D'acord, fins dissaate.

Caminarsingluten, bienvenidos al blog y espero que podais adaptarla facilmente.

Cris, si si si fes-la ràpid!!!

Massitet, que tal el viatge??espero la crònica...Jo provarè la de formatge de cabra i així tb podré comparar i després contrastem les opinions.

Dolorss, gràcies guapa.

Ptnts a tots

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Que bo aquest tatin. A plats reservats. Salut!!!!

La cuina vermella ha dit...

Hola Xaro nostra, impressionant la fotografia, impressionant la recepta i impressionant tu! Fins dissabte!!

Anna ha dit...

m'encanta aquesta combinació a la tatin, felicitats!