Avui ha vingut a dinar el meu germà i vaig aprofitar la tarda del dissabte per cuinar i deixar el dinar pràcticament fet excepte les postres. La resta del dinar ha sigut vichissoisse i polpeton de llom.
Ingredients:
Pasta brisa
750 g maduixots
225 g sucre
1 llimona (suc)
300 g nata per muntar
Folrar el motllo i coure la pasta brisa com tingueu per costum. Reservar.
Netejar els maduixots i tallar-los. Regar-los amb el suc de llimona, afegir-hi 75 g de sucre i deixar-los macerar uns 20 minuts.
Separar els maduixots en dues parts, una més gran que l'altra. Els maduixots de la part més petita passar-los pel passapurés. Posar-los en un cassó de fons gruixot, afegir-hi 15o g de sucre i fer-los coure a foc lent uns 20 minuts. Remenar de tant en tant. Ha de quedar una melmelada espessa (Compteu amb que en refredar-se, espessirà més)
Muntar la nata.
Una hora abans de servir barregeu una part de nata amb dues cullerades de la melmelada de maduixa i repartir-la per sobre la base de pasta brisa. Al damunt posar-hi les maduixes macerades i omplir els forats que quedin amb la melmelada que ens ha sobrat.
La recepta és de Marta Queralt (Escola de cuina Montserrat) de quan feia cursos aquí Sabadell a la botiga Mithes (ara Rubiralta). És la filla de Montserrat Seguí (Cuinar és fàcil) i, com la seva mare una gran cuinera.
Espero que us agradi
14 comentaris:
Té una pinta irressistible,nata i maudixes, no pot falar mai.
Ptnts
Aquesta tarta ha d'estar bona per força, nata i maduixes, no pot fallar. Salut!!!!
Una tarta amb un aspecte sensacional i de gust segur que també!.
Fins aviat
Laia, t'ha quedat una tarta amb una pinta impessionant!! És una de les meves preferides!! I ara que n'és el temps, deliciosa!! :)
Petons!
Es nota que arriba la primavera... estic llegint blogs i a tot arreu veig postres amb maduixes :)
Què és el polpeton????
Hola Xaro:
Qué dos recetas tan ricas. Me apunto las dos. Me alegro te hayan gustado mis muffins. Besos y gracias.
Que bonica, i bona! les teves receptes ens encanten. Gràcies.
Per cert, i que bé que canta en Sergi!!!
Ohhhh, que bona ha d'estar aquesta tarta de maduixots.. Aquestes fruites tindrien que durar tot l'any.. com disfrutariem..
T'ha quedat molt maca i bona ho és segur!
A mi aquestes m'agraden molt!
Una abraçada!
T'ha quedat un pastís fantàstic. La presentació diu "menja'm". MMMM!!!! Salutacions
Hola nois i noies,
Gràcies pels comentaris. És un pastís no lleuger però si força fresc.
Gemma, el polpeton (no sé si és el nou correcte) és un tall de llom que es buida i es trona a omplir amb la seva carn picada i barrejada amb d'altres ingredients, en aquest cas amb pit de pollastre, ou i ametlla picada, però s'hi pot posar pernil; tòfona; etc. Es cou al forn embolicat perquè no agafi massa color i es pot servir com a "fiambre".
La tarta molt bona, (penso dons no l'he tastada ;-)
Laia, quins nois tenim a casa eh? m'ha recordat el meu fill, entre d'altres instruments toca l’acústica. quina gràcia m'ha fet.
petons
mmmm bonissim! i ara que les maduixes estan al seu super punt encara més bó!!
Records
Publica un comentari a l'entrada