Ingredients:
Per a la massa:
80 gr rovells (uns 4)
100 gr xocolata 50%
150 gr mantega pomada
160 gr sucre
225 gr farina fluixa
15 gr impulsor (Royal)
30 gr cacau en pols
3 plàtans madurs.
Per al saltat:
2 plàtans
50 gr sucre 30 gr rom
1 llima verda
Munteu els rovells amb el sucre i afegir la mantega mirant que no s'abaixin els rovells. Incorporar la farina, l'impulsor i el cacau tamisats. Queda una massa força atapeïda (o a mi em va quedar així). Prepareu un motlle rodó pintant-lo amb mantega i enfarinant-lo lleugerament. Aboqueu-hi la massa i poseu-hi intercalats els plàtans tallats petits i la xocolata a trossets.
Coure 15 minuts a 180º. (Jo li vaig deixar més estona perquè em va semblar massa poca estona i l'agulla no sortia neta). Deixar refredar.
Tallar els plàtans. Fer un caramel amb el sucre i posar-hi els plàtans. Deixar-los coure i talleu la cocció abocant-hi el rom. Retirar i posar el plàtan saltat per damunt del patís. finalment ratllar la llima pel damunt.
Vaig ser una mica "garrepa" amb els plàtans (no en tenia més) i no vaig poder cobrir tot el pastís, així que la imatge queda una mica pobre.
El resultat gustatiu però, va ser satisfactori i millor l'endemà que el mateix dia de fer-lo.
10 comentaris:
Vaig estar a punt de triar aquesta recepta enlloc del flam de ratafia, a mi també em va agradar la combinació plàtan, llima i xocolata. És un trio que liga a la perfecció!
Ja heu fet alguna recepta de dissabte? ;)
El plàtan i la xocolata sempre és molt bona combinació i amb la llima, un toc més modern..
Xaro! Que tal combina la llima amb la xocolata i el plàtan? No m'ho imagino...
Té un aspecte una mica "troglodita", però, tal com l'expliques, ha de ser boníssim. Potser m'animaré a fer-lo. Salutacions
Laia, què tal la combinació de sabors?? El plàtan i la xocolata, segur que molt bé! ;)
Petons!
GEmma ja vaig pensar que t'agradaria i vaig esperar a veure quina recepta feies del Descobrir.
Ruben la llima pràcticaent no es nota perquè el saltat de plàtan amb rom, tot i que n'hi vaig posar poquet, és prou potent.
Plàtan i xocolata sempre queden bé.
Mira, també hem estat temptats de fer-lo aquest pastís, però vam tenir la sensació de que potser ens empalagaria massa. Ara ja veiem que no, i que si la Laia ho diu, l'haurem de fer.
Un petó ben gran.
Tentació, dolçor, acidesa... Potser la millor manera de saber el resultat és provar-ho¡. Que vaigui de gust. Josepb -menja de bacallà-
Haurem de provar aquest pastís d'aspecte "rústic". Quan hi tires el rom, s'ha de deixar escalfar una mica tot junt, o no?
Ostres, Xaro!
Jo també vull fer aquest pastís del Roca. Fa molt bona pista i imaginava que havia d'estar bo! Si tu m'ho dius...
Salut guapa!
Publica un comentari a l'entrada